2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szüreti rendezvény az idõsek nappali klubjában KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-16 16:12:57
Körösszegapáti – Szüret úgy, mint régen Körösszegapátiban. A helyi idõsek nappali klubjának dolgozói már hetekkel ezelõtt elhatározták, hogy „Napsugaras” szüretet rendeznek az idõsek klubjában. Elhatározásukat tett követte, amikor is Szûcsné Nagy Ildikó köszöntötte a klub tagjait és a vendégeket.

Igyekeztek mindent úgy végezni, mint ahogyan azt 40-50 évvel ezelõtt tették az itt lakó emberek.

Balog Károly és Endrédi János irányították a szõlõ darálását, préselését. A szép korúak által hozott szõlõt dolgozták fel. Míg a mûveletek folytak, addig Czencz Péterné a szürettel kapcsolatos népdalokat énekelt, melyet nagy tetszéssel fogadtak a megjelentek.

A rendezvényre ellátogattak a helyi iskola „Nárcisz” néptánccsoportja Kanalasné Harasztosi Judit tanárnõ vezetésével. Táncaikkal õk is felidézték a régi idõket. Ahogyan a mai 70-80 éves klubtagok elmesélik, nemcsak szõlõszedés volt a szüreten, hanem a végét be is kellett taposni, ez pedig tánccal történt.

Közben Pénzes Viktor bográcsban fõzte a birkapaprikást, mert szüret idején csak az fõtt a ott lévõk számára. A családsegítõ szolgálat dolgozói pedig közben kínálták a jelenlévõknek a finom édes mustot, közben megmérték a mustnak a fokát is.

A rendezvényen megjelent a település elsõ embere Tarsoly Attila polgármester is. Köszöntötte a szép korú nõket és férfiakat. Elmondta a jelenlévõknek, hogy örömmel tapasztalja, hogy a az idõsek nappali klubjának dolgozói az év minden szakában felelevenítik a régi eseményeket. Ezeket úgy igyekeznek lebonyolítani, ahogyan ezt abban az idõben történt.

Kalugyer Tamás a klub dolgozója „Szüreti szabályok” címmel vidám , humoros írást olvasott fel, melyen jót derültek a megjelentek. Közben elkészült a finom ebéd, melyet jóízûen fogyasztottak el a klub tagjai és a vendégek egyaránt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!