2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Százéves asszony BerekböszörménybenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-24 11:00:26
Berekböszörmény – Századik születésnapját ünnepelte a településen Farkas Lajosné Piroska néni.

A falu közepén a szépen feldíszített Berek étteremben köszöntötte az ünnepeltet a helyi polgármesteri hivatal és az ünnepelt népes családja.

A helyiségben száz szál vörös rózsából készített csokor, annak közepén aranyszínû 100-as szám jelezte a ritka eseményt.

Nagy Ernõ a község elsõ embere és Vitányi István országgyûlési képviselõ köszöntötték elsõnek a település legidõsebb polgárát, majd díszes virágkosarat adtak át neki.

Igen megható hangulatot teremtettek verses és dalos mûsorukkal a kis iskolás lányok és fiuk is.

Majd sorban a családtagok köszöntése következett. Sopronból, Pilisborosjenõrõl, Debrecenbõl érkezõ és a helyben lakó három gyereke, három unokája, hat déd és két ükunokája szereztek örömöt a mamának megjelenésükkel és ajándékaikkal.

A helyi nyugdíjas klub tagjai is köszöntötték Piroska nénit. Virágcsokrot és ajándékot adtak át neki.

Ezután a fotók készítése következett, mert mindenki büszkélkedni akart azzal, hogy egy ilyen szép kort megért emberrel lehet együtt. Külön érdekessége volt annak a felvételnek, amikor a rózsacsokor mellé odatették Piroska néninek a tizennyolc éves korában készült fényképét.

Kulcsár Ernõné Piroska néni lánya lapunknak elmondta, hogy édesanyja hallása, látása jó. Rádiót hallgat, televíziót néz, újságot olvas. Szívesen beszélget az emberekkel, fõleg a régi idõkrõl.

A születésnapi ünnepségrõl távozó vendégek úgy köszöntek el az ünnepelttõl, hogy a viszontlátás reményében jó egészséget kívántak neki.

A képek a százéves nénit köszöntõ ünnepségen készültek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!