2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem változnak a távhõárak októbertõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-25 10:55:49
  Budapest, 2012. szeptember 24., hétfõ (MTI) – Nem változnak a távhõárak október 1-jétõl; a Magyar Energia Hivatal (MEH) árképzési javaslatának feldolgozása és értékelése folyamatban van – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklõdésére.  

 

A tárca hangsúlyozta: az árak megállapítása során a NFM továbbra is határozottan képviseli a kormány rezsiköltségek kordában tartására vonatkozó álláspontját.
Korábban az EnergiaFocus.hu írt arról, hogy nem változik a távfûtés díja a lakosság számára október 1-jétõl. A portál iparági forrásai szerint egyes hõtermelõk esetében módosul az átvételi ár, ám ez nem befolyásolja majd a végfelhasználói tarifát.

Az EnergiaFocus.hu által megkérdezett piaci szereplõk szerint a korábban befagyasztott ár a jelenlegi körülmények között fenntartható, mivel a fûtõanyag nem drágult olyan mértékben, amely tarifaemelést indokolna a háztartások számára. Az október 1-jére várt miniszteri rendelet azonban változtathat egyes távfûtéssel ellátott városokban a hõ átvételi árán. Ez elsõsorban azokat a településeket érintheti, ahol a lakosság nagy kintlevõséget halmozott föl a távhõszolgáltató felé, ott ugyanis napi problémát jelent, hogy a szolgáltató ki tudja fizetni a megvásárolt hõ árát a termelõnek.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!