2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Gázáremelést hoz az új tarifarendszerForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-09-28 09:12:36
Január 1-jétõl új gáztarifarendszert vezetnek be az egyetemes szolgáltatásban. Az évente 3000 köbméternél több gázt fogyasztók számára kialakítandó külön díjsávval sok társasház többet fog fizetni az eddiginél - értesült a Magyar Nemzet.

A nagyfogyasztók számára létrehozandó sáv áremelést jelent majd a 3000 köbméter feletti fogyasztóknak. A jelenlegi két tarifatömbtõl eltérõen ugyanis nem csupán a 3000 köbméter feletti részért kell más árat fizetni, hanem a teljes felhasználásra az új díj lesz érvényes.

A szakértõk becslése szerint, ha 10 százalékkal emelkedne a gáz ára a legújabb kategória számára, akkor az az évente 3000 köbméter felett fogyasztóknak közel 35 ezer forint többletköltséget okozna 12 hónapra vetítve.

Az egyelõre ismeretlen mértékû drágulás a Magyar Nemzet szerint a hatósági áras egyetemes szolgáltatásban részt vevõ gázfogyasztók körülbelül ötödét érinti. Ebbe beletartoznak majd a nagyobb családi házak a felhasználásuk alapján, illetve a rendelettervezet szerint azok a társasházak is, amelyek közös mérõórával rendelkeznek. Az átlagfogyasztás a szolgáltatók adatai szerint az ország területén évente 1000-1500 köbméter.

A tervezet azt is rögzíti, hogy az óránként 20 köbméteres kapacitású mérõórával rendelkezõ fogyasztók ugyancsak az új tarifasávba kerülnek majd. Ez az egyetemes szolgáltatásban részt vevõ kisvállalkozásokat érinti majd leginkább.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!