2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Riói énekmûvész BiharnagybajombanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-07 17:20:41
Biharnagybajom – A zene évszázadokat és kontinenseket fogott át szombaton koraeste Biharnagybajom õsi református templomában.

A Braziliából érkezett Eulita Rufino Martins lírai szoprán énekesnõ egyházi énekek, operák és brazil zeneszerzõk mûveinek tolmácsolásával bûvölte el a sárréti település lakóit.

A Riio de Janeiróban élõ, gyermekkorától a zene világát járó, 81 éves, szólista, karnagy mûvésznõt koncertjén Domahidi Péter lelkipásztor ígei áldással köszöntötte,majd László Bernadett püspökladányi mûvésztanár zongora kíséretével hangzottak fel az évszázadok énekei a kiváló akusztikájú református templomban.

A tízéves kora óta éneklõ, a Botafogó
és Guvea Presbiteriánus templom egykori karnagya, az ebinezeri Bethesda és Shalom kórus tagja, számos brazíliai hangverseny szóló énekese régóta érdeklõdött Magyarország iránt. Most a szintén Braziliában élõ régi barátnõje, a férje révén biharnagybajomi családi kötõdésû 84 éves állatorvos ,Soltész Luzia kíséretében érkezett a Sárrétre, Biharnagybajomba.

 

Mint a helyiekkel folytatott koraesti beszélgetésben elmondta, idõs koruk ellenére a vendéglátó Gyügyei Katalinnal és barátnõjével egy hétig ismerkednek a Sárrét és Debrecen nevezetességeivel, majd utazásukat Törökországban és Izraelben fejezik be. A mûvésznõ

 

Biharnagybajomi koncertjét a magyar nép és a helyi népdalkör iránti tiszteletbõl adta, mert korábban Budapesten a Zeneakadémián ösztöndíjasként évekig tanult hegedûmûvész fia Mauro Rufino Martins, akinek akkori élményeibõl szerette meg Magyarországot.

HBN- Péter Imre

/ Péter Imre felvételei /

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!