2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Elfogták a lószerszám tolvajokatForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-09 10:32:08
A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság ügyeletére hajnalban érkezett telefonon bejelentés, hogy Hencidáról egy istállóból ismeretlenek hámokat és hajtószárakat loptak el.

A kapitányság nyomozói a bejelentést követõen azonnal megkezdték az adatgyûjtést az ismeretlen elkövetõk azonosítása és felkutatása érdekében.

Ezzel párhuzamosan a járõrök a reggeli órákban két fiatal fiút igazoltattak Konyár területén, akik nem tudták magukat hitelt érdemlõen igazolni, ezért a rendõrök elõállították õket a kapitányságra, ahol az azonosításuk megtörtént. Az adatok ellenõrzésekor megállapították, hogy egyiküket körözik, mivel a nevelési helyéül kijelölt gyermekotthonból engedély nélkül távozott.
A bûnügyi osztály munkatársai – a lószerszámok eltulajdonításával összefüggésben indított nyomozás során – olyan bizonyítékokat szereztek be, amelyek arra utaltak, hogy az elõállított fiatalok érintettek az ügyben. A kihallgatások közben a két fiú – az eléjük tárt bizonyítékok hatására – elismerte a bûncselekmény elkövetését, majd azt is elmondták a nyomozóknak, hogy az eltulajdonított értékeket Hencidán, egy ház udvarán rejtették el. A rendõrök a hámokat és szárakat hiánytalanul megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak.
A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya a 16 és 15 éves hencidai fiatalok ellen lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!