2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rendõrök találták meg az autista gyereketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-10 07:11:08
Berettyóújfalu – Másfél óra alatt megtalálták a rendõrök azt az autista kisfiút, aki kedden délelõtt tûnt el Berettyóújfaluban – közölte Vadász István alezredes, a berettyóújfalui rendõrkapitányság helyettes vezetõje, közrendvédelmi osztályvezetõ.

9 óra 56 perckor érkezett a bejelentés a kapitányságra, miszerint a Toldi utcáról eltûnt egy tízéves autista gyermek. A kapitányság dolgozói nagy erõkkel kezdték el keresni: hat nyomozó gépkocsival, illetve öt közterületi szolgálatot ellátó egyenruhás indult el, miközben kiadták a körözést, s beolvastatták a felhívást a helyi rádióban is. Az adatgyûjtés során felkeresték a gyermek lehetséges tartózkodási helyeit, a játszóteret, ám sehol nem találták. Végül a 42. számú fõútvonalon, a Királyhágó úton találták meg a gyalogosan bandukoló, didergõ gyereket a közlekedési járõrök, akik bevitték a kapitányságra, s értesítették a kollégákat, valamint a szülõket.

A kisfiút a gyermekkihallgató szobába vitték, ahol a kapitányság nõi dolgozói – akik maguk is édesanyák – kezdtek el foglalkozni a rémült gyerekkel. Forró teával kínálták, igyekeztek lekötni figyelmét. Miután megérkezett az édesanyja, rövid meghallgatás után mindkettõjüket hazaszállította a rendõrség – mondta elVadász István.a

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!