2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Komádi uzsorások: vádemelést javasolnak a rendõrök!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-13 09:34:38
Hét ember ellen javasol vádemelést a rendõrség, azzal gyanúsítják õket, hogy pénzt és élelmiszert aránytalanul magas kamattal kölcsönöztek nehéz helyzetben élõknek a Hajdú-Bihar megyei Komádiban - közölte a megyei fõkapitányság sajtószóvivõje pénteken az MTI-vel.

Vezendi Jánosné tájékoztatása szerint az ügyben tavaly júliusban indult büntetõeljárás. A rendõrség akkor négy helyi lakost vett õrizetbe, õket nem sokkal késõbb elõzetes letartóztatásba helyezték.

Egy 34 és egy 46 éves nõ, valamint egy 30 és egy 49 éves férfi a lakókörnyezetében rossz anyagi helyzetben lévõ családoknak havonta akár több alkalommal is ezer és húszezer forint közötti összegû hitelt adott, ám a pénz dupláját kellett visszafizetni.

A gyanúsítottak nemcsak pénzt, hanem élelmiszert is kölcsönöztek, amiért a kiskereskedelmi árnál aránytalanul magasabb összeget számoltak fel. A sértettek közül többen nem voltak képesek kilépni az így keletkezett adósságcsapdából.

Az ügyben késõbb két nõt és egy férfit is meggyanúsítottak a nyomozók, õk szabadlábon védekezhetnek. A rendõrség uzsora-bûncselekmény és zsarolás gyanúja miatt javasolt vádemelést az ügyészségnek - közölte Vezendi Jánosné.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!