2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Prima-díjakat osztottak SzeghalmonForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2012-10-15 20:55:36
Békés megyei vállalkozók, mesterek kaptak elismerést az utóbbi években, évtizedekben végzett munkájukért. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei tagozata a szeghalmi mûvelõdési házban adta át október 12-én a Prima-díjakat.

 

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a gálát, ahol a díjátadásokat színvonalas mûsorszámok tarkították.  Az ünnepséget évrõl évre más helyszínen tartják, az idén Szeghalom adott otthont a jeles eseménynek. 

Békés megye kiváló mesterei vehettek át elõször díjat: a vésztõi vendéglátós, Kurucsó Elek; a szeghalmi építési vállalkozó, Blaskó György; a füzesgyarmati hintókészítõ, Galambos Sándor; a szeghalmi gumijavító, Berke József; a dévaványai hentes, Vetési István; a füzesgyarmati cukrászházaspár, Tóth Lajos és Tóthné Csábi Katalin.

Hat  cég vezetõje érdemelte ki idén a kiváló vállalkozói dicséretet: a körösladányi Fehér Antal, a szeghalmi Mester Csaba, a dévaványai Nagy Ferenc, a vésztõi Szabó László, a gyulai Tárnok János és a sarkadi Simon Lajos. Az Erste Bank egy különdíjat is átadott, melyet a mikro- és kisvállalatok kaphatnak, ezt ebben az esztendõben a szeghalmi Szabó László szikvízkészítõ-mester vehette át.

Évek óta hagyomány, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapesten adja át azt a kiváló vállalkozói elismerést, melyre a megyébõl két arra érdemes vállalkozót javasol. Idén erre a címre a békéscsabai Bora Imrét és a szeghalmi dr. Kádár Gyulát terjesztették fel. A megyei tagozat média különdíjat adott Szekeres András újságírónak. 

Dicséretet kapott Bõdi János, a szarvasi Integrál Építõipari Zrt. elnök-vezérigazgatója, illetve Layer István, a szeghalmi Layer Kft. ügyvezetõje, hiszen harminc esztendõvel ezelõtt kezdték meg mûködésüket, és jelenleg több mint száz embert foglalkoztatnak.

Az este végén adták át az idei Békés megyei Prima-díjakat. Egyik díjazott a békéscsabai Cseh István gitármûvész. A másik díjazott Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház vezetõje. A harmadik Prima-díjat a Sárrét 100 Tagú Együttese kapta, akik négy település népdalköreibõl tevõdnek össze – Körösladány, Vésztõ, Füzesgyarmat és Szeghalom.

A díjak között zenei formációkat, népmesét, táncot láthatott a közönség. Az este állófogadással zárult, ahol a résztvevõk kötetlenül beszélgethettek. 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!