2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
10 éves jubileumot ünnepeltek KörösszakálbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-10 11:19:14
Körösszakál – Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományõrzõ Közösségfejlesztõ és Szervezõ Egyesület valamint a Petlend-Csehi néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3.-án.

Délelõtt 10 órától délután 4 óráig Pálfi Tamás által megszerkesztett régi képekkel,v ideókkal, élménybeszámolókkal emlékeztek vissza a kezdetekre az alapító tagok többek között: Monok Beatrix, Györfi Anita, Szakadáti Tímea, Far Éva Bernadett, Györfi Sándor, Pataki Attila, Pálfi Tamás, Zsuró Ádám, Czegle Norbert, Turi Sándor Gergõ, Fodor József, Erdei János illetve akik az alapítást követõ években csatlakoztak a csoporthoz: Oláh Dóra, Czere Erika, Nagy Alexandra, Máté Eliza, Szabó Annamária, Márkuj Tímea,Varga Dóra, Karácsony Nóra, Tóth Zsuzsanna,Varga Mihály, Palercsik Péter, Karácsony Ferenc, Lesi Zoltán, Erdei Zsolt, Varga Dávid Gyula, Kardos Bence.

Az esti rendezvény 7 órakor kezdõdött a körösszakáli sportcsarnokban. Közel 250fõ jelent meg a rendezvényen, köztük támogatók, szülõk, barátok, érdeklõdõk.

A Körösmenti táncegyüttes Senior csoport bukovinai táncok címû mûsora nyitotta meg a gálaestet majd Fodor József a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományõrzõ Közösségfejlesztõ és Szervezõ Egyesület Elnöke megtartotta nyitóbeszédét.

A Petlend-Csehi néptáncegyüttes 5 koreográfiát mutatott be: eleki, gömöri, magyarpalatkai, nagyecsedi és szatmári táncokat. A koreográfiákat Mahovics Tamás, Kovács Sándor és a jelenlegi mûvészeti vezetõ Pap Zoltán állította össze. A zenét a békés-megyei Suttyomba zenekar biztosította. Tagjai: Szujó Zsolt-hegedû, Schafer Szilveszter-hegedû, Bohák Endre-brácsa, Nagy István-klarinét, Laurik László-nagybõgõ.

Mûsort adott még a Körösszakáli Nemzetiségi Nyugdíjas Egyesület.Nótacsokrot énekeltek a szünet után.

A mûsorokat követõen más néptánccsoportok köszöntötték fel a Petlend-Csehi néptánc együttest. Többek között a gyomaendrõdi Körösmenti Táncegyüttes, a békési Belencéres táncegyüttes, a Komádi Körös-Körül táncegyüttes a körösnagyharsányi Harsány táncegyüttes és a romániai Iratoson lévõ nemrégiben alakult néptánccsoport.

A gálaest lezárásaként Turi Tamara konferanszié felkérte Pap Zoltán mûvészeti vezetõt tartsa meg záróbeszédét.

 

Svédasztalos vacsora fogadta a vendégeket, amely mulatozásba torkollott a Suttyomba zenekarral, illetve a berettyóújfalui Rokkó Band-el.

 

Másnap délutánig tartott ez a felejthetetlen mulatozás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!