2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Jubiláló véradókat köszöntöttek! Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-26 09:25:09
A Vöröskereszt bázis iskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tornatermében köszöntötték a 10, 25, 30, 40, 50, 60, 75, 80, 90 és 100-szoros véradókat.

 

A bihari térség 31 településérõl érkezett véradókat és vendégeket Rácz Szilvia, a Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezetének elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte: a vér az élet folyadéka, s a véradás semmihez sem hasonlítható segítség. Éppen ezért a legnagyobb köszönet illeti meg a névtelenül és önzetlenül vért adókat, hiszen azok reményt, hitet, bizakodást nyújtanak embertársaiknak. Dr. Korcsmáros Ferenc, a Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Osztályának osztályvezetõ fõorvosa, a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének elnöke, rövid történelmi áttekintést adott a Vöröskereszt megalakulásáról, alapvetõ célkitûzéseirõl. A véradás megszervezése mellett szólt egyéb karitatív tevékenységérõl: adománygyûjtésrõl, adományosztásról, az oktatási intézményekben zajló felvilágosító elõadásokról, elsõsegélynyújtó versenyekrõl, a falunapokon szervezett kihelyezett vérvérnyomás- és vércukormérésekrõl.

 

 

Fotók: Nyírõ Gizella
Fotók: Nyírõ Gizella

 

 

 

 

 

 

 

 

A jubiláló véradók – 233-an - emléklapot, emlékérmet, ajándéktárgyakat vehettek át Újvárossy Andrásnétól és Korcsmáros Ferenctõl. A 100-szoros véradót, Papp Sándor berettyóújfalui lakost a megyei önkormányzat nevében Kovács Zoltán, a megyei közgyûlés tagja is köszöntötte. A véradás megszervezésében kifejtett tevékenységéért Dr. Lingvay Csaba rendõr-alezredes, korábbi berettyóújfalui kapitány, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság fõkapitány-helyettese a Vöröskereszt legmagasabb kitüntetését, ezüstérmet vehetett át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!