2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A polgármester sem mondana le az iskolárólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-12-10 17:11:03
Gáborján - Az iskola bezárásának valós körülményeirõl kérnek tájékoztatást falugyûlésen a gáborjániak. Mint megfogalmazták a kormányhivatalhoz is eljuttatott, 88 aláírást tartalmazó kérelmükben, a Szentpéterszeggel való társulásban mûködtetett iskola bezárását követõen a tanulók „szétszéledtek” három településre; szeretnék, ha az önkormányzat változtatna a számukra megalapozatlannak tûnõ döntésen.

Ismét felcsaptak az indulatok Gáborjánban, a szülõk mégsem kívánnak belenyugodni abba, hogy megszûnt, helyesebben szünetel az oktatás a helyi általános iskolában. A Szentpéterszeggel társulásban, annak gesztorságával mûködõ intézmény fenntartója nem találta gazdaságosnak a gáborjáni telephely mûködtetését, ezért szeptembertõl három településre járnak tanulni a gyerekek.

Közös a cél?

A döntés után elmérgesedett a két kistelepülés közti viszony, pedig voltak próbálkozások arra nézve, hogy legalább az alsó tagozatot sikerüljön Gáborjánban tartani. A gáborjániak aláírásgyûjtést kezdeményeztek, mert szerintük kevés volt az augusztus 22-ei tájékoztató fórum, amelyen szóba került az intézmény sorsa. Megkeresésünkre Majosi Gyula, Gáborján polgármestere azt mondta, nem lesz több fórum, mert elegendõnek tartja az eddigi tájékoztatást: a nyílt képviselõ-testületi ülésre bemehetnek a helyiek, a falu honlapján pedig azért nincsenek fenn a testületi döntések és jegyzõkönyvek, mert technikai probléma adódott, de orvosolják. Jövõre, amikor feláll a tankerületi rendszer, kezdeményezni fogják legalább az alsó tagozat visszahozását – tudtuk meg. A kormányhivatal állásfoglalása még nem érkezett meg.

HBN-BB

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!