2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
„Felnõttek iskolája”Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-12-20 15:49:16
A Komádi Városi Önkormányzat megállapodást kötött az Európai Pályázati Képzési Hálózattal, melynek segítségével nyelvi- illetve (alap) informatikai képzéseket (TÁMOP-2.1.2/12-1-2012-0001) szervez a Közösségi Ház és Városi Könyvtár a városban.

Nagy érdeklõdés övezte a majd januári kezdéssel induló tanfolyamokat, hiszen a csoportok létszáma már be is telt. Felsõ korhatár nem volt megszabva, de a 18. életévet be kellett tölteni a jelentkezõknek. Komádi a hátrányos helyzetû települések közé tartozik, így a képzési díj összege csekély, mindössze 1800 Ft. Összesen 90 tanórára kerül sor heti két alkalommal a Közösségi Házban, valamint a tananyag is biztosítva lesz.

Az önkormányzat fontosnak tartja ezeket a képzéseket, hiszen a mai világban elengedhetetlen a nyelvi és az informatikai tudás. Ma már a legtöbb munkahelyen szükségesek ezek az ismeretek.

Az idõsebb korosztály nem a „számítógépek világában” nõtt fel, ezért sokuknak idegen a használata. Ez a tanfolyam betekintést enged, megfelelõ alapot nyújt és kezdõ tudást ad az informatikához.

Az angol képzésen kezdõ és haladó csoportba is lehetett jelentkezni, így a lakosok a tudásuknak megfelelõen tudtak választani. Hasznos lehet az itt megszerzett tudás nyelvvizsgára készülõknek, de hasznos lehet annak is, aki még csak most ismerkedik a nyelvvel. Mivel az angol egy világnyelv, ismeretével szinte bárhol a világon kommunikálhatunk a más kultúrákban élõkkel.

Az oktatások végén a résztvevõk teszttel bizonyíthatják addig megszerzett tudásukat, amirõl tanúsítványt kapnak. Az önkormányzat tervezi újabb tanfolyamok indítását is, melyekre várhatóan szeptemberben kerül sor.

Rozsik Rita

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!