2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Idõsek Napja Biharugrán Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-12-27 14:49:53
  A Nagybölöni Kúriában került sor az Idõsek köszöntésére Biharugrán. A helyi idõseket köszöntve több helyrõl is érkeztek vendégek.  

 

Nagyváradról a Bihari Nõszövetség elnöke Miorita Satenau és Hamza Erika, Komádiból az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub alelnöke Cserép Imre és Varga Zsigmond, Vésztõrõl a Barátság Nyugdíjas Klub, valamint a Szép korúak Nyugdíjas Egyesület Bertalan Károlyné vezetésével. Ott voltak Sarkadról is a Sarkadi Nyugdíjas Egyesület dr. Vass Györgyné, illetve a Sarkadi ÁFÉSZ Nyugdíjas Egyesület Perei Károlyné vezetésével, és a Zsadányi Nyugdíjas Egyesület delegáltjai. Az ünnepségen részt vett Vigh Ilona polgármester asszony, Máté Annamária alpolgármester és Szoboszlai Zoltán önkormányzati képviselõ.

Az ünnepség Pacsika Istvánné a Biharugrai Nyugdíjas Egyesület és a Biharugrai Népdalkör vezetõjének köszöntésével kezdõdött, ezután Vigh Ilona Biharugra polgármester asszonya üdvözölt a résztvevõket és mondott ünnepi beszédet, majd a vendégek képviselõi köszöntötték a résztvevõket.

A köszöntések után következett a kulturális mûsor, ahol a következõ mûsorszámok voltak: - A Leg a láb Mûvészeti Iskola táncosai „Szegényes mûsorszámot”, valamint „Szásznagyvesszõsi táncokat” adtak elõ(vezetõjük: Szabó Csaba és Túriné Agárdi Margit), utánuk a Biharugrai Majorett csoport tartott egy nagyon szép bemutatót (vezetõjük: - Bereczkiné Árva Judit). Nagyváradról Hamza Erika adta elõ a szép szeretetrõl szóló írást. Komádiból Cserép Imre a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub alelnöke saját verseivel köszöntötte az idõseket és a résztvevõket, Varga Zsigmond pedig egy népdalcsokorral örvendeztette meg a jelenlévõket. Nagy sikert aratott a Vésztõiek mûsorszáma is: az „Apáca Show” és a Pálinka dal. A Biharugrai Népdalkör, azaz a házigazdák is nagyon színvonalas mûsorral rukkoltak elõ.

A szép mûsorszámok után következett a finom ebéd, majd az estig tartó éneklés és tánc.

Köszönjük a szervezõknek, Pacsika Istvánnénak ezt a szép napot.

Cserép Imre

tudósító

/Fotók: - Cserép Imre, Palercsik István, Szoboszlai Zoltán

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!