2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Január 15-éig lehet választani a kisvállalati adótForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-10 16:22:28
Január 15-éig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá. A határidõ jogvesztõ, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthetõ ki - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Az adóhatóság közleményében emlékeztet: a kivát azok a legfeljebb 25 fõt alkalmazó vállalkozások választhatják, amelyek elõzõ évi bevétele, illetve a mérlegfõösszege nem haladja meg az 500 millió forintot, és a bejelentkezéskor adó- és vámtartozásuk nem több 1 millió forintnál.

A kisvállalati adó mértéke a törvény által meghatározott adóalap 16 százaléka, amelynek teljesítésével az adóalany mentesül a társasági adó, a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás bevallása és megfizetése alól. A kedvezményes adózási forma a kisvállalatok adóterheit is csökkenti, valamint a foglalkoztatottságot növelheti.

A kisvállalati adóról bõvebb tájékoztatás kérhetõ telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén (06-40/42-42-42), illetve a bejelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók megtalálhatók az adóhatóság honlapján (www.nav.gov.hu) is - közölte a NAV.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!