2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Zöld számot hoztak létre a reizsicsökkentés miattForrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-18 10:37:26
  A Magyar Energia Hivatal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére 2013. január 15-étõl üzemelteti a rezsicsökkentés zöld számot.  

 

Zöld számot indított a kormány a rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdések megválaszolására, az ingyenesen elérhetõ 06 80 205 386 információs vonalon szakértõk fogadják a hívásokat hétfõtõl csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között.


A Magyar Energia Hivatal szakértõi a zöld számon a rezsicsökkentéssel kapcsolatos általános kérdésekben adnak tájékoztatást. Az alaposabb áttekintést igénylõ felvetéseket a telefonos ügyintézõk írásban rögzítik, és három napon belül megválaszolják az érdeklõdõk részére.


A konkrét fogyasztói panaszok kezelését az adott szolgáltató és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság végzi. A lakossági földgáz-, áram- és távhõárak tízszázalékos csökkentése elsõként a januári fogyasztást összegzõ számlákban jelentkezik. Elõfordulhat, hogy az idei év elsõ számlája még decemberi idõszakra esõ fogyasztást is tartalmaz, de a január elseje utáni energiafogyasztást már minden esetben a csökkentett díjakkal számlázzák a szolgáltatók.


A várhatóan leggyakrabban felmerülõ kérdésekre összeállított válaszok a Magyar Energia Hivatal honlapján is olvashatók.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!