2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tájak-Korok-Múzeumi tagcsoport éves munkájának értékelése HomorogonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-27 17:45:40
A Magyar Kultúra Napjához igazodva tartotta a Tájak Korok Múzeumok magyarhomorogi tagcsoportja évnyitó rendezvényét január 19-én.

A „HOMOROG” tagcsoport 70 fõs létszámából több mint ötvenen jelentek meg az összejövetelen a csúszós, téli idõ ellenére is az iskola ebédlõjében. Az összejövetel elsõ részében az elmúlt évi eseményeket elevenítette fel a csoport vezetõje Amberboyné Ignácz Irma tanárnõ. Különösen a kirándulások maradtak meg a tagok emlékezetében. Ezt igazolta az is, amikor játékos vetélkedõn adhattak számot az elmúlt évkirándulásainak legemlékezetesebb és legszebb helyszíneirõl. A szomszédos Erdély Arad melletti Világost, Zsibó gyönyörû botanikus kertjét, Wesselényi kastélyát, Zilahon Ady emlékeket idéztek meg. Hazánkban Jászberény, Tura, Gödöllõ, Vácrátót és Szeged helyiségek látványairól adtak számot. Nem felejtkeztek el a Gyulán meghallgatott Ghymes együttes koncertjérõl, de a Debrecenben megtekintett XXV. Betlehemes Találkozón szerzett élményekrõl sem. A kérdések a magyar kultúra kiemelkedõ értékeihez kapcsolódtak, követve az elmúlt évben bejárt útvonalakat. A szervezõk gondoskodtak arról, hogy minden korosztály versenyezhessen. A vidám hangulatú vetélkedõ befejezésével a csoport vezetõje ismertette a 2013-as év elsõ felének autóbuszos, tervezett programját.

Március 15-én Ady és Kölcsey nyomában, a szülõfalujukban Szõdemeter és Érmindszent településekre tervezik az utat, április hónapban pedig Hollókõre látogatnak. Igyekeznek együtt mûködni a településen eredményesen tevékenykedõ más közösségekkel is. Így a legközelebbi program a Zsuzsa-napi bálon, zenés esten való megjelenés.

VmirjánckI József

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!