2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jó tanulók és mesemondók MezõsasonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-27 17:47:21
Ebben a tanévben is Hasonlóan az elmúlt évek hagyományaihoz, úgy határozott a Mezõsasi Román Nemzetiségi Önkormányzat, hogy megjutalmazza azokat a tanulókat, akik Mezõsason laknak és jó tanulmányi eredményt értek el az általános iskolában, illetve a középiskolában.

feladat teljesítése nem volt könnyû, mivelMezõsason már évek óta nincs iskola, így a gyerekek több településre járnak tanulni. Szerencsére az önkormányzat kérésére az iskolák vezetõi elküldik az eredményeket, így össze tudjuk vetni a teljesítményeket. Ebben a tanévben elõször az általános iskolások mellett a középiskolásokat is jutalmazták. Az a tanuló, aki évfolyamában az elsõ félévének eredményét nézve a legjobb volt, de minimum 4-es átlagú, az kapott ajándékutalványt. Az önkormányzat vezetõi úgy határoztak, hogy az általános iskolások 2000 Ft, a középiskolások 3000 Ft-ot kapnak.

A megérdemelt jutalmat 2013. január 25-én Juhász Péter a helyi román kisebbségi önkormányzat elnöke adta át a tanulóknak. A kapott összegnek nagyon örültek a diákok, de a szüleik is. A díjátadó után a községi önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat jóvoltából a mezõsasi gyerekek mesemondó versenyen vehettek részt. A szép meséket a közönség tapssal jutalmazta, a legjobban szereplõ diákok tárgyjutalmakat is kaptak a hangulatos délután végén. Az esemény nagyon családias volt, mindenki jól érezte magát.

Vmirjáncki József

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!