2024. április 24. Szerda, György.
 
Aranyhegy hangjegyekbõlForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-28 09:37:54
A fenti címmel írt könyvet Gyuláné Kathi Ilona a 45 éves Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar történetérõl, melynek bemutatója január 25-én volt a Járási Hivatal Fráter László dísztermében.

 

Az egykori és jelenlegi zenekari tagok, szülõk, zenekedvelõk elõtt a zeneiskola tanárai rövid mûsorral kedveskedtek, majd Muraközi István polgármester, aki az elõszót is írta a könyvhöz, köszöntötte a megjelenteket.

 

 

Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ Gizella
Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ Gizella

 

 

Elöljáróban elmondta: méltó befejezése a könyvbemutató a Magyar Kultúra Ünnepe egyhetes rendezvénysorozatának, amit felváltva szerveztek Nagyváraddal közösen. Az pedig különös jelentõséggel bír, hogy az eddig volt járási hivatal, vagy volt megyeháza díszterme helyett most már hivatalosan is a Berettyóújfalui Járási Hivatal dísztermében mutathatnak be könyv formájában egy közel fél évszázados múlttal rendelkezõ ifjúsági zenekart, mely missziót teljesített az elmúlt évtizedek alatt: értéket közvetített, a magyar kultúrát népszerûsítette nemcsak a városban, hanem azon túl is, szerte Európában. Az ünnepet pedig még szebbé teszi az a tény, hogy a 45 évbõl 35 éve ugyanaz a karnagy, Szilágyi Péter vezeti a zenekart – ismerte el a városvezetõ, aki virágcsokorral gratulált a szerzõnek, s reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy lesz még újabb könyv a zenekar 90 vagy 100 évérõl is.





 

A könyvrõl a szerzõvel és Szilágyi Péterrel Horváth Lajos könyvtáros beszélgetett, majd dedikálás következett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!