2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Egyetlen forint se ragadjon az Unióban!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-29 09:32:44
A pezsgõ közösségi élet újabb állomásának lehettek szemtanúi azok, akik részesei voltak egy mai projektzárónak Váncsodon, a kultúrház emeleti részében.

A megjelenteket - köztük Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt, Szalay Csaba helyi, Majosi Gyula gáborjáni polgármestert - Bazsóné Bacsa Mónika könyvtáros köszöntötte. Vitányi István elismerõen szólt az újabb európai uniós támogatás láttán, mert mint fogalmazott: a kormány eltökélt szándéka, hogy egyetlen forint se ragadjon benn az Unióban. Az uniós támogatások viszont a településeken maradnak, mint ahogy Váncsod esetében is – tette hozzá. Olvasni jó, olvasni kell, ám elengedhetetlen a számítógépek megléte és használata – konstatálta az informatikai fejlesztés láttán. A következõ uniós költségvetés idõszakában is pályázzanak hasonló sikerrel, hogy az itt élõk is hasonló esélyekkel induljanak az életben, mint a nagy településeken élõk – kívánta a honatya.

 

 

Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ Gizella
Fotók: hajdupress.hu, Nyírõ Gizella

 

 

 

 

 

Szalay Csaba polgármestertõl a jelenlévõk megtudhatták, hogy 100 százalékos uniós támogatásból, mintegy nyolcmillió forintból valósult meg a könyvtári szolgáltatások fejlesztése Váncsodon. Az elmúlt fél évben a kultúrház emeleti részén található galériát alakították ki olvasóteremmé, s szerelték fel a legmodernebb informatikai eszközökkel: öt számítógép, szkenner, nagy teljesítményû nyomtatók, projektor áll rendelkezésre, internet hozzáféréssel. A kialakított terem konferenciák, tanfolyamok lebonyolítására is alkalmas. Elsõnek hamarosan egy idõseknek szóló alapfokú számítástechnikai tanfolyamot indítanak – hangzott el. A polgármester szerint a község anyagi lehetõségei korlátozottak, ezért mindig olyan pályázatokat céloznak meg, amelyekhez önerõ nem szükségeltetik.

 

 

 

 

 

 

Kedves színfoltja volt az eseménynek, amikor a könyvtárosnõ átnyújtotta a polgármester elõzõnap született kislánya nevére kiállított 47-es sorszámú olvasójegyet, majd Ecsedi Noémi felolvasta Tamási Áron Idõszerû tanítás címû mûvét, illetve Balogh Dalma tolmácsolásában hallhattuk Majthényi Flóra Mi a haza? címû versét.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!