2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Évi 20-30 ezer forintot meg lehet spórolni megfelelõ folyószámlávalForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-02-01 13:40:23
Évente 20-30 ezer forintot is meg lehet spórolni, ha igényeinknek megfelelõ folyószámlát és bankkártyát választunk, és ezeket tudatosan használjuk - mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu szakértõje az MTI-nek.

A szakember ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy péntektõl - a hitelek díjai és betétek kamatai mellett - már folyószámlák és bankkártyák költségeit is össze lehet hasonlítani a BankRáció weboldalán.

Rámutatott: csak azzal évi 4-5 ezer forintot lehet megtakarítani, ha dombornyomott helyett elektronikus bankkártyát választ az ügyfél. Az internetes oldalon közölt adatokból ugyanis kiderül, hogy az elektronikus bankkártyák díja jellemzõen évi 1-2 ezer forint, miközben a dombornyomottaké 4-20 ezer forint között mozog - fûzte hozzá. Véleménye szerint még jelentõsebb a két kártyatípus letiltási díja közötti különbség: míg az a dombornyomottaknál 10 ezer forintba kerül, addig az elektronikusoknál 1-2 ezer forinttal megúszható.

A BankRáció.hu szakértõje ennek kapcsán kitért arra, hogy ha a tulajdonos nem biztos benne, hogy elveszett a kártyája, akkor célszerûbb a napi felvételi limitjét telefonon nulla forintra módosítani, amíg meg nem gyõzõdik az elvesztésérõl.

Gergely Péter elmondta: még több pénzt lehet spórolni a készpénzfelvételeken, például nem érdemes postán pénzt felvenni, mert az legalább annyiba kerül, mint a bankautomaták használata. Emellett a kártyát kibocsátó bank készülékeinél sokkal olcsóbban lehet pénzhez jutni, mint más szolgáltatókéinál. Akik gyakran vesznek fel készpénzt, érdemes olyan folyószámlát választaniuk, amelyiknél havonta 1-2 alkalommal díjmentes ez a szolgáltatás - tette hozzá.

A szakértõ szerint jelentõs mértékben megnövelheti a számla- és kártyahasználatot a bankkártyás vásárlásokhoz kapcsolódó sms-ek díja. Ezek az sms-ek ugyan többnyire csak 20-40 forintban kerülnek, de már napi 1-2 vásárlásnál havi ezer forint körüli költséget jelentenek.

Azoknak, akik gyakran vásárolnak bankkártyával, Gergely Péter azt javasolja, olyan csomagot válasszanak, amelyiknél havi fix díja van az sms-értesítéseknek. Az értesítésekrõl azonban szerinte nem érdemes lemondani, mivel segítségükkel azonnal meg lehet tudni, ha a kártyát illetéktelenül használja valaki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!