2020. november 23. Hétfő, Kelemen.
 
Kerékpárút-fejlesztés Hajdú-BiharbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-01 13:57:50
Balmazújváros, 2013. január 31., csütörtök (MTI) – Hajdú-Bihar megyében 2012-ben csaknem 30 kilométer kerékpárutat építettek összesen kétmilliárd forint európai uniós forrásból – közölte Mezõ Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) igazgatója csütörtökön Balmazújvárosban.  

Ebbõl eddig Berettyóújfaluban, Hajdúböszörményben, Komádiban, Bocskaikertben és Balmazújvárosban teljesen elkészült a beruházás 800 milliós támogatással, míg Hajdúsámsonban, Nagyhegyes és Balmazújváros között, valamint Vámospércsen és Püspökladányban jelenleg is tart a fejlesztés 1,2 milliárd forint uniós forrás felhasználásával – tette hozzá az igazgató a most elkészült balmazújvárosi, mintegy 3,5 kilométeres kerékpárút avatásán.

Mezõ Ferenc elmondta azt is, hogy a 2013-ban záródó uniós költségvetési idõszakban 321 milliárd forint állt rendelkezésre a regionális operatív program keretében az észak-alföldi régióhoz tartozó három megyében fejlesztési támogatásra. Ebbõl 265 milliárd forintra már szerzõdést kötöttek a nyertesekkel, és 141 milliárdot már ki is fizettek – jegyezte meg.

Közlése szerint hétfõn zárult le a kis- és középvállalkozások telephely-fejlesztési pályázata, amire addig 250 pályázat érkezett be a fejlesztési ügynökséghez. Jelenleg erre 1,7 milliárd forintforrásuk van, de kezdeményezték további 1,3 milliárddal való kiegészítését.

Mezõ Ferenc ismertetése szerint Balmazújváros tavaly 777 millió forint uniós forrást kapott fejlesztésekre az Észak-alföldi Regionális Operatív Program forrásaiból.

Koroknai Imre, a város alpolgármestere az MTI-nek a helyszínen elmondta: a 3,5 kilométeres kerékpárút 235,5 millió forintba került, s ezzel több, mint 7 kilométerre növekedett a kerékpárutak hossza a településen.

A most átadott útszakasz folytatásaként készül el a Balmazújvárost Nagyhegyessel összekötõ, mintegy 7 kilométeres kerékpárút, amelyre a két település 450 millió forint pályázati pénzt nyert – fûzte hozzá Balmazújváros alpolgármestere.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!