2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A Facebook nyomkövetõt rak felhasználóiraForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-07 10:35:24
A közösségi oldal pár héten belül jön ki a legújabb okostelefonos szolgáltatással, amellyel folyamatosan tudni fogják, hogy ki merre jár. Akár akarja a felhasználó, akár nem.

A Bloomberg információi szerint március közepén jelenik meg az új alkalmazás az okostelefonokra, kihasználva az azokban található GPS-t, hogy megtudják, ki merre jár. Ez alapján az új szolgáltatás a tartózkodási hely, és alapján célzott reklámokkal bombázza majd a felhasználókat, valamint megmutatja melyik ismerõsök vannak a közelében.

A már több mint egymilliárd telefonos felhasználóval rendelkezõ Facebooknak ez komoly bevételt jelenthet. A személyiségi jogokkal és fogyasztóvédelemmel foglalkozó szervezeteknek pedig újabb lehetõséget, hogy a személyes adatokkal szerintük nem eléggé óvatosan bánó céget kritizálják.

A közösségi oldal eddig is figyelte az okostelefonos felhasználóinak a mozgását a GPS alapján, de csak akkor, ha ezt a felhasználó külön engedélyezte, és csak akkor jegyezte meg a koordinátákat, ha valaki üzenetet vagy képeket töltött fel. Az új alkalmazás azért lehet problémás, mert folyamatosan mûködni fog benne a nyomkövetõ, akkor is, ha a felhasználó nem használja a Facebook alkalmazást - írta a Bloomberg az alkalmazást jól ismerõ céges forrásokra hivatkozva.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!