2024. április 19. Péntek, Emma.
 
BM: a továbbiakban havonta utalják a bért a közfoglalkoztatottaknakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-15 11:42:59
Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) – Nyolc- és hatórás foglalkoztatási formában folytatódik a Start munkaprogram, az érintettek bérét pedig havonta utalják a továbbiakban – tájékoztatta a kormány szerdai döntésérõl a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a kormány áttekintette a tavalyi közfoglalkoztatási program végrehajtását, és megállapította, hogy sikeres volt, kellõ mértékben hozzájárult az elmaradott térségekben a foglalkoztatás növeléséhez, és – értékteremtés révén – gyarapította az ország javait.

A tárca jelezte: a kormány döntött arról, hogy a Start munkaprogramot 2013-ban az elõzõ évi közfoglalkoztatás mintájára folytatni kell, és a nyolcórás foglalkoztatási forma továbbra is túlsúlyban lesz a hatórás foglalkoztatás mellett.

A tájékoztatás szerint a kormány felmérte a bérfizetés gyakoriságának kérdését is, eddig heti vagy havi rendszerességgel kaptak fizetést a közfoglalkoztatottak. A felmérés eredménye szerint az érintettek a havi bérfizetést részesítik elõnyben, ezért a kormány döntött arról, hogy havonta utalják a béreket.

A közfoglalkoztatási programok idei végrehajtását a kormány három hónapon belül ismét áttekinti.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!