2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Virágkarnevál újdonságokkalForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-05-28 14:12:28
Debrecen – Más lesz kicsit idén a virágkarnevál, mint ahogy eddig megszokhatta a közönség: az ünnep már júliusban elkezdõdik, csaknem egy hónapon át tart, és számtalan újdonsággal fogadja a vendégeket.

Többek között ebben az évben elõször a budapesti Szent István téren és a balatonfüredi Tagore sétányon is láthatóak lesznek a virágkocsik, amelyek témája szorosan kötõdik az ünnephez és Debrecenhez. A Baltazár téren virágórát állítanak fel, amely visszafelé számolja majd a napokat.

Emellett megrendezik az elsõ Debreceni Országos Virágkötészeti Versenyt. A Régi Városháza udvarán Tündérkert, a Kölcsey Központban békebeli kávézó és korabeli olvasnivaló várja a látogatókat. Virágkiállítás és -vásár, kézmûves vásár, a korábbi karneválokat felvillantó fotótárlat, délutánonként gyerekjátszó szerepel még a programkínálatban.


A karneváli héten fellép többek között Horgas Eszter, a Magma Tûzszínház, Rúzsa Magdi, Sasvári Sándor és az Állami Népi Együttes, továbbá Fenyõ Miklós, az Elsõ Emelet, az ABBA Singers Tribute Band és a világhírû Saragossa Band.
Augusztus 20-án – a hagyomány szerint – a virágok és a virágkocsik játsszák a fõszerepet.

Este a szokásos tûzijáték és az Abrakazabra együttes koncertje szórakoztatja az érdeklõdõket. A szervezõk idén ráadásnappal is készülnek: augusztus 21-

én, pénteken este Kovács Kati, Tóth Vera, Komár László és Solymos Tóni gondoskodnak a jó hangulatról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!