2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Minél többet, minél jobbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-19 10:55:30
  Egyre közelebb van századik válogatottságához a Mezei-Vill csapatkapitánya, Trencsényi János.  

Veszprémben, egy felkészülési mérkõzésen csapott össze a magyar férfi futsal-válogatott az elmúlt héten Szlovéniával – a találkozó ugyan 4–2-es vereséget hozott, mégis emlékezetes marad a tetõ alatti foci kedvelõinek, hiszen a nemzeti legjobbak egyik alapembere, Trencsényi János akkor ünnepelte 75. válogatottságát, ráadásul góllal.

– Azt hiszem, 2007-ben Portugáliában, egy tornán mutatkoztam be elõször a válogatottban, csapattársaimmal, Lovas Norberttel és Pallai Gáborral. Nem sikerült rosszul a debütálás, hisz négy meccsen három gólt lõttem – akkor arra gondoltam, milyen jó lenne minél többször magamra húzni a nemzeti mezt – emlékezett vissza „Trenyó”, akinek sikerült elérni céljait, hisz a válogatottnélkülözhetetlen tagjává vált. – Mikor elõször behívtak, nem is gondoltam, hogy idáig eljuthatok, azonban ha már itt tartok, szeretnék tovább lépni, most a századik derbit céloztam meg – mondta aMezei-Vill csapatkapitánya, aki azóta már hetvenhatszoros válogatottnak mondhatja magát.

Mind emlékezetes

Ennyi találkozó után nehéz lehet kiválasztani egyet, ami mindent überel, az MVFC-ben játszó futsalostmégis megkértük erre. – Angola ellen debütáltam, az volt az elsõ válogatott meccsem, ami természetesen felejthetetlen. Szívesen emlékszem még vissza a tavaly áprilisi, Szerbia elleni világbajnoki selejtezõre, és még sorolhatnám, hisz az összes viadal emlékezetes valamiért. Sok helyre eljutottam, Portugáliában és Oroszországban kétszer, Brazíliában pedig ötször jártam, minden utazás és összecsapás felejthetetlen – tudtuk meg a 33 éves futsalostól, aki büszke arra, hogy egyszer Brazília ellen is betalált.

Amennyiben végignézünk a magyar válogatottkereten, láthatjuk, nem Trencsényi az egyedüli, akinek a Mezei-Vill a klubcsapata. – Mezei Józsefnek köszönhetõen az MVFC egy stabil klub, jól teljesít a csapat az NB I-ben, ami okot ad arra a szövetségi kapitánynak, hogy sok berettyóújfalui játékost hívjon be. Legutóbb is többen a keret tagjai voltunk, ez mindenképp megkönnyíti a dolgunkat, hisz ismerjük egymást, tudjuk, mire gondol a másik – mesélte Trencsényi, aki 16 gólnál tart a válogatottban.

Elégedett

Az ország egyik legjobb futsalosának együttese, aMezei-Vill is jól muzsikál, hisz jelenleg a 2. helyen állnak az újfaluiak az NB I-es tabellán. – Nem tekinthetünk vissza olyan távoli múltra, csak 2004-ben alakult meg a klub, ám azt hiszem, ez semmit nem von le az érdemeinkbõl, sõt. Rövid idõn belül az ország egyik legkiválóbb csapatává nõttük ki magunkat, folyamatosan fejlõdtünk az évek során mind anyagilag, mind pedig játékosállományban. Tavaly nyáron kissé megtorpantunk, brazil és román társaink is távoztak tõlünk, ám ekkor sem adtuk fel. Edzõnk, Turzó József új lendületet adott a csapatnak, aminek hála ismét egységesek tudunk lenni, és jó arányban hozzuk a meccseket – vélekedett a hajdúsági egylet egyik vezéralakja, aki nagyjából elégedett a pontvadászatban elfoglalt második helyükkel, hisz ez a realitás, el kell ismerni, jelenleg a Gyõr rendelkezik a legjobb kondíciókkal, ennek ellenére az Újfalu nem adja fel.

És hogy mik lehetnek egy olyan klasszis céljai, aki már sok mindent elért? – Még több meccs, még több gól, még jobb teljesítmény, mind válogatott, mind pedig csapat szinten – vágta rá egyszerûen Trencsényi, aki elárulta, tavaly nyáron kétszer is megpróbálták Gyõrbe csábítani, de a megkereséseknek nem lett eredménye, õ kitart Berettyóújfalu mellett.

Érdekli az edzõsködés

– Nyár óta Kiss Attilával az U13-as csapatot irányítjuk, illetve bõ egy hónapja már a klub NB I-es nõi csapatát is mi trenírozzuk. Érdekel az edzõsködés, képesítésem is van, azonban remélem, majd csak késõbb lesz ez a fõ irány, még sokáig szeretnék játszani – tudatta Trencsényi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!