2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Rendbe teszik a fix havibéresek szabadságpénzétForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-21 10:01:53
Úgy módosítják a szabályokat, hogy mégse függjön az adott hónap napjainak számától a fix havibéres keresete, ha szabadságra megy.

A jelenlegi verzió szerint ha egy fix havibéres szabadságra megy, akkor a megkapott pénze eltérhet az alapbérétõl, attól függõen, hogy hány napos a hónap. Pluszban, és mínuszban is. Az eltérést az okozza, hogy a szabadságot idéntõl nem átlagkeresettel, hanem távolléti díjjal kell elszámolni. 

Megegyeztek, hogy módosítják a szabályt

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága mai ülésén áttekintette és megvitatta a távolléti díjjal kapcsolatos hatályos szabályozást – írja az NGM közleményében.

Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyetértettek abban, hogy a munkabér ne változzon a szabadsággal érintett hónap munkanapjainak számától és a távollét idõtartamától függõen. Ennek megfelelõen rövidesen megkezdõdik az elfogadott szabályozási iránynak megfelelõ új normaszöveg kidolgozása.

Az NGM csúsztatása

Mint megírtuk, a BDO kifogásolta, hogy a minisztérium az útmutatójában kvázi elõírta: ha a szabadság miatt a minimálbérnél vagy a bérminimumnál kevesebbet kapna a dolgozó, akkor a munkáltató pótolja ki a bérét. A tanácsadó cég jelezte, ezt az NGM nem írhatja elõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!