2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A polgárõrség újjászervezése KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-02-24 11:18:18
Körösszegapáti - Virányi Csaba a helyi polgárõrség vezetõje elmondta a megjelenteknek, hogy a cégbírósági hivatalos bejegyzés után újra megkezdheti tevékenységét a településen a polgárõrség.

Az alakuló összejövetelen Tóth Attila, a megyei polgárõr szövetség elnöke tájékoztatta a megjelenteket, hogy minden településen szükség van olyan közösségekre, akik ügyelik a rendet, a fegyelmet. Tekintélyük van a településen, s bárki fordulhat hozzájuk bizalommal, ha szükség van rá.
Az emberek igénylik a rendet, s ezt biztosítani kell a települések közösségének, erre pedig a rendõrség mellett a polgárõrök hivatottak.

Dr. Kovács Zoltán a Komádi õrs parancsnoka – aki megjelent az összejövetelen – örömét fejezte ki aKörösszegapáti csoport megalakulásával kapcsolatban. A környéken jól mûködnek a polgárõr csoportok, most ehhez kell csatlakozni az apátiaknak is. A rendõri szervek szívesen együtt mûködnek a rend és a fegyelem megõrzése érdekében a településen mûködõ polgárõrség tagjaival.

Tarsoly Attila a község polgármestere elmondta, hogy van a településen igen megbízható térfigyelõ rendszer, oly annyira, hogy a szomszédos települések is több alkalommal segítségül veszik egy-egy történés tisztázása érdekében. A polgárõrök viszont az emberekkel szoros kapcsolatban vannak. Tudják, kihez forduljanak, ha bármilyen problémájuk van, ha sérelem éri õket.
Az Apáti emberek biztonság érzete, nyugalma érdekében a most mûködésbe lépõ polgárõr csoport nagyon sokat tehet. Ezért a település vezetése támogatja a közösség tevékenységét.

polgárõr csoport hamarosan megkezdi mûködését, õrködését a község lakóinak nyugalma felett, elsõsorban az éjszakai órákban, zárta be az összejövetelt Virányi Csaba a település polgárõrségének vezetõje.

Vmirjáncki József

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!