2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megszerezte magyar webcímét a FacebookForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-11 10:19:30
Hosszas vita után kapta meg a még 2006-ban egy magyar cég által levédett Facebook.hu domainnév tulajdonjogát a világ legnagyobb közösségi oldala.

Pereskedés nélkül, végül vitarendezés keretében került át a facebook.hu domain tulajdonjoga az azt birtokló hódmezõvásárhelyi Marketing Agency Kft.-tõl a közösségi szolgáltatóhoz - adta hírül a DomainABC hírportál. A portálon található kérelem és indoklás szerint a hódmezõvásárhelyi cég a domaint jogalap nélkül igényelte és rosszhiszemûen használta fel a közösségi oldal népszerûségére építve.

Mint ahogy arról korábban írtunk, a facebook.hu begépelése után a felhasználó reklámokat látott, mielõtt egyes termékek valódi Facebook rajongói oldalára irányították volna át. Az üzemeltetõ a tesztek szerint csupán hirdetések megjelenítésére használta a domaint, az oda látogatók adatait és jelszavát nem lopta el. A Facebook korábban szóvédjeggyel és ábrás védjeggyel is levédette nevét, illetve logóját, ezért jogszerûen azt más csupán engedéllyel használhatja. A Marketing Agency Kft. vezetõi valószínûleg belátták, hogy egy perben nem lenne esélyük a közösségi szolgáltatóval szemben, ezért a jegyzõkönyvek szerint a vitarendezés során érdemi védekezést már nem is nyújtottak be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!