2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Csak a benzinesek örülhetnek, de õk nagyonForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-11 11:25:55
A GKI Energiakutató szerint a gázolaj ára marad, de a benzin 6 forinttal lesz olcsóbb.

A cég elemzése szerint a mediterrán üzemanyag tõzsdén az elmúlt egy héten a benzin ára 8,4 %-kal, a gázolaj 0,6 %-kal csökkent, miközben a forint 1,6 %-kal gyengült. A héten pénteken csak a benzinnél jelentettek be 3 forintos csökkenést.

A nemzetközi piaci folyamatok összességében a benzinnél 6-7 forint körüli csökkentés, a gázolaj esetében változatlan árakat, esetleg 1-2 forintos emelést valószínûsít a GKI Energiakutató, amely szerint a benzin kiskereskedelmi átlagára várhatóan 425 forintra csökken, a gázolaj kiskereskedelmi átlagára 434 forint marad március 13-án, szerdán.

A cég emlékeztet rá ugyanakkor, hogy a Mol árképzései eltérhetnek a piaci folyamatok által indokolt árváltozásoktól, de a trendeknek mindenképpen azonosnak kell lenniük.

A Mol február elejétõl heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak hétfõn, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tõzsdei árak alapján az árról.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt. Az autósok 20-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak egyes kutak árai között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!