2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Komádi Polgárõr Szervezet évzáró és évnyitó közgyûlése KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-03-14 11:06:24
  Bura Zoltán a Komádi Polgárõr Szervezet elnöke nyitotta meg a közgyûlést. Köszöntötte a közgyûlésen megjelent polgárõröket, vendégeket és támogatókat. Levezetõ elnöknek Kolozsvári Andrást a Komádi Polgárõr Szervezet tiszteletbeli elnökét javasolta, amit a közgyûlés elfogadott. Kolozsvári András levezetõ elnök megköszönte a bizalmat, majd köszöntötte a megjelent vendégeket, a Megyei Polgárõr Szövetség küldöttségét: - Gyarmati Lajosnét, elnökségi tagot, és Csorbáné Szónya Kornélia irodavezetõt, Aranyi István r. ezredest, megbízott kapitányság vezetõt, Tóth Ferenc Polgármester urat, Hidvégi László alpolgármestert, Dr. Kovács Zoltán r. alezredest, a Komádi Rendõrõrs parancsnokát, valamint a támogatóikat, valamennyi jelenlévõ polgárõrt, és családtagjaikat.  

 

Ezután Bura Zoltán elnök megtartotta a beszámolóját. Többek között elmondta, hogy a szervezet 17 éve alakult, a jelenlegi taglétszám 69 fõ, ami folyamatosan bõvül. A polgárõrök rendelkeznek „polgárõr alapismereti” vizsgával. Fõ tevékenységi körük továbbra is a közterületen megvalósuló bûncselekmények megelõzése, valamint a környezetvédelem. Együttmûködési megállapodásuk van a rendõrséggel, a postával, valamint az önkormányzattal, továbbá nagyon jó a kapcsolatuk a Magyarhomorogi Polgárõr Szervezettel.

Az elmúlt évben kb. 1.600 szolgálati órát teljesítettek, melybõl önállóan közel 1.000 órát, rendõrséggel közösen kb. 600 órát. Tettenérés: 5 alkalommal, jelzésadás az intézkedésre jogosult szervek felé: kb. 20 alkalommal volt. A szolgálati gépkocsival kb. 20.000 km-t mentek. A beszámolót, a 2012-es év gazdálkodásáról és a 2013-as pénzügyi költségtervezetet a közgyûlés egyhangúlag elfogadta. Ezután a hozzászólások következtek.

Tóth Ferenc Komádi polgármestere köszönetet mondott a polgárõrség tagjainak a járõrözésért, a rendezvények biztosításáért. Elmondta, hogy nagyon fontos a közbiztonság, kiemelve azt, hogy míg sokan a TV elõtt ülnek, addig a polgárõrök szabad idejükben végzik ezt a nagyon fontos tevékenységüket. Jó lenne, ha minél többen csatlakoznának a polgárõrséghez! Megköszönte a támogatóknak az adományokat, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetségnek, hogy gépkocsit adtak a polgárõrségnek és azt, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség közgyûlésének Komádi adhatott otthont. Az önkormányzattól a polgárõrség ugyanazt a támogatást kapta, mint tavaly. Reméli, hogy ez a támogatás a jövõben is folytatódni fog. Aranyi István r. ezredes: - „Örülök, hogy ilyen családias a kapcsolat és annak is, hogy kevesebb a bûncselekmények száma, ami az Önök munkájának is köszönhetõ. Jól mûködõ polgárõrségre szûkség van és fontos a létszámnövekedés. Örömmel látható, hogy ez a tevékenység egyre erõsödik. A lakosságért, a városért vannak, és úgy gondolom, hogy ezért a lakosság csak köszönettel tartozhat. Megígérem, hogy munkájukban partnerek leszünk. A mai gazdasági helyzetben még több polgárõrre lenne szükség. A társuk biztosítása, a bejelentkezés nagyon fontos. Még egyszer megköszönöm a munkájukat, tegyenek meg minél többet önállóan és együtt a rendõrökkel a közbiztonság javításáért!”Dr. Kovács Zoltán r. ales. Komádi rendõrõrs parancsnoka: - „Én is köszönetet mondok a polgárõröknek. Örülök, hogy csökkent a bûncselekmények száma. Ebben benne van a polgárõri, a rendõri és a lakossági munka. Fõ cél, hogy egyetlen betörés se legyen! Örülök annak, hogy a település vezetõi, önkormányzatnak több tagja benne van a polgárõrségben. Így jobban rálátnak ezekre a dolgokra. Kiemelem a közös szolgálatot. Fõ szempont, hogy a tapasztalatokat át kell adni. Azokat kell meglátni a polgárõrnek is, mint a rendõrnek. Ez már most is mûködik. Ígérem, hogy mindenkinek megadjuk a segítséget!”

- Bura Zoltán elnök megköszönte az elismerõ szavakat és ígéretet tett arra, hogy a polgárõrség a továbbiakban is mindent megtesz a lakosság és a város közbiztonságáért. Ezután került sor az elismerések, jutalmak átadására, amit a polgármester adott át.

Elismerõ oklevelet és ajándékcsomagot kapott: - Bura Zoltán elnök. Elismerõ oklevelet és vásárlási utalványt kaptak: - Balogh László, Bujdosó Dániel, Cserép Imre, Kenéz László, Kolozsvári András és Szabó Gábor. A jutalmak, illetve az elismerések után a levezetõ elnök a közgyûlés hivatalos részét 18.20 órakor lezárta bezárta. „Szervezetünk nevében köszönöm mindazon intézményvezetõknek, vállalkozóknak, magánszemélyeknek a segítõ hozzá állását, akik valamilyen formában segítséget nyújtottak a szervezet mûködéséhez.” A rendezvény támogatói: Gyenge László, Tóth Ferenc, Asztalos Lászlóné, Fráter Zsolt, Vajda Mónika és Vad Péter voltak. Köszönjük.

Úgyszintén megköszönte valamennyi polgárõr társának az elmúlt évben végzett munkáját, családja segítõ hozzáállását. A közgyûlés vacsorával és zenés mulatsággal zárult.

Cserép Imre

tudósító

/Fotók: - Cserép Imre/

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!