2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
60 napot adtak az ingatlanadó kifizetéséreForrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-14 09:24:08
  Az állami adóhivatal emlékeztette az adófizetõket arról, hogy az ingatlanadót a postai értesítés kézhezvételétõl 60 napon belül ki kell fizetni. Ez azon esetekre is vonatkozik mikor az értesítést valamilyen okból kifolyólag nem adták át személyesen az adófizetõnek.    

 

„Az értesítés akkor számít kézbesítettnek, ha személyesen átadták az adófizetõnek vagy elküldték a lakcímre. Ha gyakorlatilag nem sikerült átadni az értesítést, az akkor is kézbesített küldeményként tartják számon” – jegyezték meg.

A kézbesítés dátuma ebben az esetben a hivatal szerint a postahivatal által feltüntetett nap – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

Mint ismeretes, az adó mértékét lakás esetében 120 és 240 négyzetméter között, családi házaknál pedig 250 és 500 négyzetméter között a minimálbér 1 százalékában (januárt 1-tõl 11,76 hrivnya) határozták meg négyzetméterenként. Ennél nagyobb alapterületû lakások esetében a minimálbér 2,7%-át kell fizetni négyzetméterenként.

Április 15-e és július 1-je között az adóhivatal munkatársai mindenkit értesítenek arról, mekkora összeget kell fizetnie.

Annyi azonban bizonyos, hogy az értesítés és a számla beérkezését követõen minden adófizetõnek két hónap (60 nap) áll a rendelkezésére, hogy befizesse az összeget, feltéve, ha nem akar késedelmi bírságot fizetni. Az 1-tõl 30 napig terjedõ késlekedés 10%-os, a 30 napot meghaladó késés már 20%-os többletköltséget von maga után.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!