2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Alig lesz meleg tavasz a hétenForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-19 10:21:43
Egyelõre nem tér vissza a március elsõ felét jellemzõ kellemes meleg. Egy nyugat-európai ciklon szállít száraz és hideg levegõt az ország fölé, így a hétvégén -9 fokos fagyok is lehetnek hajnalban.

Kedden még többnyire 8, 13 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hõmérséklet, de északkeleten kevéssel 8 fok alatt várható. Késõ estére 2 és 7 fok közé hûl le a levegõ, majd szerda hajnalban -4, +2 fokos hideg lesz. Napközben viszont 10, 16 fokig melegszik az idõ, és ezzel szerda lesz a hét legmelegebb napja.

Csütörtökön csak 5, 10 fokra, pénteken és szombaton 2, 8 fokra, sõt vasárnap 1, 7 fokra lehet számítani kora délutánonként. Ismét visszatérnek az erõsebb hajnali fagyok: szombaton -5 fokig, vasárnap -9 fokig süllyed a hõmérséklet a leghidegebb vidékeken. (Itt találja részletes hõmérsékleti térképünket.)

Részletes elõrejelzés

Kedden nyugat-európai ciklon vonul át Magyarországon. Az elõoldalán eleinte még nedves, hátoldalán délutántól azonban már kissé szárazabb és hidegebb levegõ áramlik az ország fölé.

Hosszabb-rövidebb idõre mindenütt kisüthet majd a nap, de jelentõs felhõzet-csökkenésre csak estétõl lehet számítani délnyugat felõl (így nagyobb eséllyel a Dunántúlon élõk figyelhetik meg a szépen kifényesedett PANSTARRS üstököst). Elsõsorban keleten és délen várható többfelé esõ, zápor. Elõbb északnyugatira fordul az erõs, néhol viharos délnyugati szél, majd délutántól jelentõsen mérséklõdik.

A gyakran változó idõjárás különösen megterheli a szervezetet. Kedden napközben a hidegfrontra érzékenyeket viseli meg jobban az idõjárás. A reflexidõ megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevõktõl fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés is jelentkezhet, érdemes hosszabb pihenõket beiktatni az úton. A felsõ légúti hurutos megbetegedések száma megnõhet hidegfronti hatásnál, asztmatikus rohamok fellépésére is számítani lehet.

Szerdán ismét csapadékos idõ lesz. Délnyugat felõl fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhõzet. Késõ délutántól délnyugaton, nyugaton már esõ is elõfordulhat. Megélénkül a déli, délnyugati szél, sõt néhol megerõsödik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!