2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A Google gyûrûvel akarja pótolni a jelszavakatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-03-20 10:28:18
Nem, ez nem puszta játékos utalás a filmre: a keresõcég ékszerrel akarja kiváltani a jelszóhasználatot.

Komolyan gondolják, Mayank Upadhyay, a keresõóriás vezetõ mérnöke az RSA Security konferenciáján San Francisco-ban is beszélt az elgondolásról. Nagyjából arról van szó, hogy a könnyen elfeledhetõ, s még könnyebben ellopható jelszavak helyett olyan hardveres megoldást keresnek, ami egyszerû és biztonságos, mint például az ATM bankjegykiadók.

Az USB technológiát akarják erre a célra felhasználni. A jelenlegi prototípus egy gyûrûbe, vagy kisebb ékszerbe rejtett USB meghajtó, ami a titkosítási kulcs egyik „darabját” tartalmazza. Csak az egyik, a „privát” darabját, amit megszerezve a tolvaj még szinte semmihez sem jut.

Az elgondolás lényege, hogy mikor elõször akarjuk elérni a folyószámla adatainkat a bankunk honlapján, behelyezzük a gyûrût (USB kulcsot) a számítógépünkbe, s regisztráljuk magunkat. A kód „másik fele” a banknál lesz, s a jövõben, ha bejelentkezünk, a banki oldal bejelentkezési képernyõjének felbukkanásakor ahelyett, hogy beírnánk a felhasználónevünket és jelszavunkat, csak behelyezzük a gyûrût az USB meghajtó nyílásába.

Mivel a felhasználó nem ír be semmilyen jelszót, védve lesz a billentyûzetleütés-figyelõktõl, s a számítógépes tolvajlás válogatott módszereitõl. Ha pedig elvesztjük a gyûrût, a megtaláló úgy jár, mint aki lakáskulcsot talál: hozzájut a kulcshoz, de nem tudja a pontos lakcímet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!