2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Utolsó felszólítás a Windows 7 frissítéséreForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-21 09:40:25
Április elsõ hetéig van ideje a Windows 7 használóknak arra, hogy telepítsék számítógépükre a két éve megjelent javítócsomagot. Ennek hiányában PC-jük többé nem lesz támogatott.

Azok a Windows 7 felhasználók, akik még nem töltötték le, és telepítették gépükre az operációs rendszerhez még 2011-ben kiadott Service Pack 1 javítócsomagot, azt kockáztatják, hogy számítógépük április 9-étõl védtelen lesz, mivel a Microsoft nem fogja támogatni azt.

A két éve megjelent Service Pack 1 fõként biztonsági javításokat tartalmazott. Ennek telepítése eddig csupán ajánlott és praktikus volt a felhasználóknak, hiszen a Service Pack 1 egyben tartalmazott egy csomó javítást, amelyet így sokkal rövidebb idõ alatt lehetett telepíteni. A Microsoft azonban áprilistól  már elvárja ügyfeleitõl a javítócsomag telepítését, ha továbbra is szeretnék igénybevenni a termékhez járó támogatást és a jövõben is megkapni a biztonsági és teljesítményjavító javításokat.


Azok a felhasználók, akik nem kapcsolták ki a Windowsban a frissítések automatikus telepítését, valószínûleg már aprakész rendszert futtatnak. Ezt könnyen lehet ellenõrizni a Saját gép ikonon az egér jobb gombjával kattintva, a tulajdonságok menüt kiválasztva tulajdonságait listázva. Az elérhetõ frisssítéseket a Start menü Windows update pontján lehet ellenõrizni és szükség esetén letölteni. A telepítés mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a gépeket megóvjuk a kártékony programoktól és behatolóktól, akik átvehetik az irányítást a gép felett.

A Microsoft sajtóközleményében azt is leírta, hogy a Windows 7 tulajdonosok 2015 januárjáig kapnak ingyenes terméktámogatást gépeikhez, a vállalati felhasználók számára kínált kiterjesztett támogatása azonban még 2020 januárig biztosan érvényben lesz. Ez után a cég valószínûleg teljesen  leállítja a Windwos 7 támogatását, bár jó esély van arra, hogy meghosszabbítsák a rendszer támogatását, ahogy arra a korábbi legnépszerûbb rendszer, a Windows XP esetén is sor került.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!