2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Havazás – Meteorológiai szolgálat: országszerte havazás, hófúvás veszélyezteti a közlekedéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-03-26 11:31:49
Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Országszerte havazás, illetve hófúvás veszélyezteti a közlekedést. Jelenleg két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével az ország egész területén elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetések, valamint riasztások vannak érvényben a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki a várható erõs hófúvás miatt. Pest megyére és a fõvárosra emellett a havazás mennyisége miatt elsõfokú figyelmeztetést is kiadtak.

A többi megyében a gyenge hófúvás, illetve a rövid idõ alatt lehulló sok hó miatt elsõfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden hajnalban az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetõ elõrejelzésében azt írta: a Tiszántúl délkeleti, keleti részén vegyes halmazállapotú csapadék várható, de az ország jelentõs részén folytatódik a havazás. Kedd éjfélig összesen általában újabb 5-15 centiméter friss hó valószínû. A kevesebb hómennyiség az északi, északkeleti tájakon várható.

Emellett az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja a lehullott havat. A Jászság térségében a délelõtt még erõs északkeleti szél erõsebb hófúvást is eredményezhet. Fõként Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye délkeleti részén kell készülni arra, hogy az erõs szél magas hótorlaszokat emelhet.

- MTI -


Havazás – Elsõfokú riasztás van Budapesten

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – A havazás miatt Budapest területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elsõfokú riasztása van érvényben – hívta fel a figyelmet Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) az MTI-hez kedd reggel eljuttatott közleményében. Fél nap alatt átlagosan 9-15 centiméter hó hullott a fõvárosban, de éjfélig további tíz centiméter csapadék eshet.

Havazás – BKK: minden BKV-járat elindult

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Kedd hajnalban minden BKV-járat rendben elindult, csak a hegyvidéki buszjáratok közlekedésében lehetnek kisebb fennakadások – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Havazás – Kamionstop az ártándi határátkelõ belépõ oldalán

Debrecen, 2013. március 25., hétfõ (MTI) – Nem engedik belépni hétfõ estétõl Ártándnál a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegû jármûveket az országba – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje az MTI-nek, kiemelve, hogy az elõ állatot és romlandó árut szállító kamionokra, illetve a magyarországi telephelyre közlekedõ jármûvekre ez nem vonatkozik.

Havazás – Másodfokú riasztás van érvényben Pest megyei és szolnoki kistérségekben

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddre kiadott narancssárga, vagyis másodfokú riasztása továbbra is érvényben van a ceglédi, a jászberényi, a karcagi, a kunszentmártoni, a mezõtúri, a nagykátai, a szolnoki, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi kistérség területén – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem az MTI-hez kora reggel eljuttatott közleményében.

Havazás – Útinform: téliesek az útviszonyok

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Az országos fõ- és mellékúthálózaton egyaránt téliesek az útviszonyok, egyes térségekben a reggeli fagyok nyomán jeges, jégbordás szakaszokkal is találkozhatnak az autósok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd kora reggeli összesítése alapján.

Havazás – Hét megyében van érvényben továbbra is kamionstop

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Hét megyében van érvényben továbbra is kamionstop – derül ki az Országos Rendõr-fõkapitányság keddi, kora reggeli közleményébõl.

Mávinform: minden vonat közlekedik, de Szolnok környékén lehetnek késések

Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – A havazás, hóátfúvás miatt nincs elzárt vonal a MÁV hálózatán, a MÁV-START az összes vonatát közlekedteti, de késésekre – késõbb a helyi járatok elmaradásaira – számíthatnak a Szolnok környékén utazók – tájékoztatta a Mávinform kedd hajnalban az MTI-t.

Havazás – Országszerte havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat keddre

Budapest, 2013. március 25., hétfõ (MTI) – A havazás és a hófúvás miatt keddre már szinte az ország egész területére elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével mindenütt számítani lehet veszélyes idõjárási jelenségre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!