2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Kisemmizve jönnek ki a devizahitelbõlForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-01 18:57:31
Kilábalásra nincs sok remény: az idén még több lakást jelölhetnek ki árverésre.  

Az árverezés ugyan nem mindig végzõdik kilakoltatással, de többnyire igen. Ha egy család idáig jut az adósságai miatt, az mindenképpen igen súlyos helyzet. Ami biztos, hogy az idén a kilakoltatási moratóriumot végül nem hosszabbította meg a kormány.

Az árverések száma azonban korlátos (van egy kvótarendszer), viszont az idén már az érintett ingatlanok nem három, hanem négy százaléka kerülhet nagydobra. Vagyis a korábbinál is több lakást jelölhetnek ki árverésre – írja az Azénpénzem.hu.

 

Az FHB szakértõi szerint az országos ingatlanforgalom nyolcada már így is ebbõl a körbõl került ki. Márpedig az érintett ingatlanok száma (90 napon túli késedelmes fizetés) továbbra sem csökken – állapította meg az FHB.

S ráadásul egyre több az olyan adós is, akinél a tartozás összege már meghaladja az ingatlan értékét. Na meg az is nagy probléma, hogy sok a teljesen piacképtelen ingatlan. Szintén nem kedvezõ tendencia az sem, hogy a bank lakásárindexe szerint reálértéken átlag 7,4 százalékkal csökkentek tavaly a lakásárak. Sajnos az idén sem valószínû, hogy fordulat áll be ezen a téren, legjobb esetben is csak stagnálhatnak az árak.

Tehát akinek mostanában fogják elárverezni a lakását, házát, az vajmi keveset fog kapni érte. És ha a kapott összeg nem fedezi a tartozását, illetve azt, hogy egy másik ingatlant vegyen, akkor könnyen földönfutóvá válhat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!