2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jön a drágább tévézésForrás: hir24.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-02 10:48:37
  Fizetnie kell azoknak, akiknek nincs kábeltévéjük vagy mûholdas tévéelõizetésük, vagy még szoba- vagy tetõantennával néznek tv-adásokat.    

 

Két ütemben intünk búcsút az analóg földfelszíni sugárzásnak az idén, július 31-én és október 31-én, ezután Magyarországon már csak a digitális adások vételére lesz lehetõség. Az átállás elengedhetetlen: uniós vállalás miatt is szükséges és a felszabadult frekvenciáknak köszönhetõen bõvülhet a hazai mobilinternetes szolgáltatás – írja a penzcentrum.hu. Akiknek ma van tévé-elõfizetésük, azoknak nem lesz teendõjük, mert a szolgáltatójuk a havidíj fejében gondoskodik arról, hogy továbbra is fogni tudják az adást.

Magyarországon 550 ezer háztartást, tehát legalább egymillió embert érint majd átállás - mondta el korábban Aranyosné dr. Börcs Janka, az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság fõigazgatója. Nekik el kell dönteniük, hogy elõfizetnek-e egy havidíjas szolgáltatása, vagy kiegészítõt vásárolnak a jelenlegi készülékéhez. Aki elõfizetés nélkül használná a továbbiakban is a tévéjét, annak vagy vevõegységet tartalmazó készülékre (a modern tévékben már van a jel átalakítására alkalmas dekóder) vagy egy körülbelül tízezer forintba kerülõ set-top-boxra van szüksége. Ebben az esetben egyszer kell csak fizetnie, utána ingyen nézheti az eddig elérhetõ három csatornát és még további négyet.

Jelenleg a közszolgálati csatornákon kívül (M1 HD, M2 HD, Duna TV, Duna World), az országos kereskedelmi csatornák (RTL KLUB, TV2) foghatóak akár szobaantennával is, ezekhez csatlakozik majd a digitális átállás során az Euronews is, elõbb feliratozva, késõbb magyarul.

Ha valaki az elõfizetés mellett dönt, akkor megúszhatja a dekóder és az antenna megvásárlását, minden szükséges eszközt a szolgáltatók nyújtanak. Kedvezõbb havidíjat pedig csomagban telefon és internet elõfizetés mellett találhat.

A rászoruló családok kérhetnek támogatást beltéri egységre és a szerelésre – derül ki a cikkbõl.

Ha nem tudja, hogy Önnek mit kéne tennie, ha nem akar tévé nélkül maradni, ide kattintva még több részletet olvashat az átállásról és az igényelhetõ támogatásokról. Ha nem fizet,elsötétülhet a tv-képernyõje.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!