2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kétszázezer a nyomravezetõnek!Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-10 10:04:48
Debrecen – Kétszázezer forint nyomravezetõi díjat ajánlott fel a megyei rendõr- fõkapitány a múlt péntekre virradóan Nyíradony-Tamásipusztán történt lövöldözéssel összefüggésben.

Szeptember 5-én éjjel rálõttek egy négygyerekes család házára. A rendõrség közlése szerint kétszer lõttek be az ablakon. A lövedékek egy tükröt, egy kályhacsövet és egy monitort is megrongáltak a szobában. Személyi sérülés nem történt. A családtagok percekig nem mertek kimenni, és nem hallották, hogy bárki is elhajtott volna a helyszínrõl.


Ahogy arról a Hajdú Online is beszámolt, a család korábban 180 ezer forint kölcsönt vett fel uzsorásoktól, akik 400 ezer forint kamatot követelnek. Az adósok, elmondásuk szerint, a tõkét már kifizették, a kamatot pedig 40 ezrenként kell törleszteniük. A lövések azért dördülhettek el, mert az augusztusi részlettel megcsúsztak egy hozzátartozójuk eltemetésének váratlan költégei miatt. Úgy vélik, a támadással arra figyelmeztették õket, hogy ne feledkezzenek meg a tartozásról.
A rendõrség közlése szerint nyomozóik az adatgyûjtés során a helyi kisebbségi önkormányzat képviselõjével is beszéltek, és az uszora tényét több oldalról is megerõsítették. Ugyanakkor egyelõre nem tudni, ki adta le a lövéseket, és hogy konkrétan miért tette. A hatóság továbbra is több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt folytat büntetõeljárást.


A 200 ezer forint annak fizethetõ ki, aki az elkövetõ személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetõ azonosítható, bûnösségére a gyanú alapossá válik. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A díjkitûzés visszavonásának jogát a rendõrség fenntartja. Bejelentéseiket a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányságon tehetik meg: személyesen a Kossuth utca 20. szám alatt, telefonon az (52) 516–400/2066-os melléken, illetve a 107-es, 112-es segélyhívókon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!