2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Rendõrök nyomoznak a kampánysértések ügyében Hajdú-BiharbanForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-06-08 22:36:05
A megyében összesen 36 kifogás érkezett a területi választási bizottsághoz. A kampánycsend idején érkezett agitáló telefonos hívásokra az érintett pártok – nyilatkozatuk szerint - nem adtak felhatalmazást.

Átadják a rendõrségnek az ügyet
Debrecen – A kampánycsend idején érkezett agitáló telefonos hívásokra az érintett pártok – nyilatkozatuk szerint - nem adtak felhatalmazást, ezért a rendõrség dolga lesz a történtek nyomára jutni.

 

Mint már hírül adtuk, a megyében összesen 36 kifogás érkezett emiatt a területi választási bizottsághoz (tvb.). A testület elnöke, Szilágyi József a hétfõ délutáni ülést követõen a Naplót arról tájékoztatta, hogy a bejelentéseket köztudomásúnak tekintve elfogadták, és megállapították a kampánycsendsértés tényét, az ügyet pedig átadják a rendõrségnek.  

Értesítették errõl az Országos Választási Bizottságot, és az ezzel kapcsolatos dokumentumokat is továbbították. 

Szintén helyt adtak egy Hajdúszoboszlóról kelt beadványnak: megsértette az eljárási törvényt, aki az MDF plakátját eltakarva ragasztotta ki a Jobbik plakátját – határozott a tvb. 

Ugyanakkor bizonyítottság hiányában elutasítottak egy püspökladányi kifogást, amelynek bejelentõje szerint esõs idõben száraz szórólap csak úgy kerülhetett a postaládákba, ha azt a kampánycsend idején tették oda.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!