2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A rossz idõ miatt csaknem kéthetes késésben a kiskerti munkákForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-03 10:17:59
  Debrecen – Más években ilyentájt, április elején régiónkban már javában zöldellnek a kiskerti veteményesek, például a hónapos retek, a korai borsó, a hagyma, a mák, a petrezselyem.  

 

Az elhúzódó tél, a sok csapadék és a hideg miatt most azonban a legtöbb kiskertben még nyoma sincs a soroknak. A debreceni Csapókerti Kertbarát Kör elnöke lapunknak elmondta, hogy nagyjából 10-14 napos késésben van a természet. Ilyesmi nagyon rég fordult elõ.

Március elején ugyan akadt pár olyan viszonylag jó idõjárású nap, amikor lehetett veteményezni, de az akkor a földbe került magok nagy része mostanra kifagyott, vagy a sok esõ miatt tönkrement. Debreczeni Sándor úgy fogalmazott, hogy a tavaszi kiskerti munkákat jelenleg leginkább a felázott talaj, a sár nehezíti. A fekete földekre szinte rá sem lehet lépni. A szakember szerint, ennek ellenére, eddig nem történt visszafordíthatatlan katasztrófa. Amennyiben a közeljövõben naposabbra, szárazabba és fõleg melegebbre vált az idõ, utánvetéssel, valamint a megszokottnál alaposabb talajlazítással még pótolhatóak lesznek a vetemények. A mostani kedvezõtlen helyzet nem tükrözõdik majd vissza a piaci primõrök árában.

HBN

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!