2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Változik a vasúti menetrend április 7-tõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-06 12:06:53
Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend, a változások csaknem húsz vasútvonalat érintenek – közölte a MÁV-START Zrt. pénteken.

A személyszállító vasúttársaság tájékoztatása szerint az eddigiekhez képest új járatokat indítanak, több vonat hosszabb útvonalon közlekedik és újabb megállóhelyeket alakítottak ki.

A legjelentõsebb módosítás, hogy új vonatok állnak az utazók rendelkezésére több vasútvonalon is akár a hétvégi, távolsági, akár az elõvárosi utasforgalom megfelelõbb kiszolgálása érdekében.

Ebben érintett a Budapest-Gyõr-Hegyeshalom-Rajka vonal iskolaidõben vasárnap, késõ délutánonként Gyõr és a fõváros között; a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonal az iskolai napokon Celldömölk és Szombathely között; a Vác-Diósjenõ-Balassagyarmat vonal Diósjenõ és Vác között; illetve a Budapest-Szeged vonal munkanapokon Kiskunfélegyháza és Szeged között.

A balatonfenyvesi kisvasút vonalán május elsejétõl új vonatpár áll a kirándulók rendelkezésére.

Több vonat az eddigieknél hosszabb útvonalon közlekedik, például a Hatvan-Somoskõújfalu és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon.

Csökken a vonatok menetideje a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon.

Több vonat áll meg Szászberek és Szellõhát megállóhelyeken a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon.

A Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalon feltételes megállásokkal közlekednek a vonatok vasárnaptól, a megállóhelyeken csak akkor áll meg a vonat, ha az utasok a leszállási szándékukat jelzik, vagy a mozdonyvezetõ várakozó utast lát a megállóhelyen.

Kisebb változások lesznek a Gyõr-Veszprém, Szombathely-Nagykanizsa, Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk, Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, Fonyód-Kaposvár, Budapest-Pécs, Szentlõrinc-Sellye, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Hatvan és a Füzesabony-Eger, valamint a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon.

A változásokról további információk elérhetõk a MÁV-START honlapján (www.mav-start.hu), illetve az Elvira internetes menetrendi keresõben is. Bõvebb tájékoztatást az utasok a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat elérhetõségén, a 06-40-49-49-49-es telefonszámon is kaphatnak – közölte a MÁV-START Zrt.

- MTI -

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!