2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
“Fesztivál a hagyományokért”Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-11 10:58:23
Pocsaj-Bojt – A Bojtért Egyesület fesztivált rendezett a hagyományok jegyében 2013. április 8-án Bojton, a Roma Nemzetiségi Nap keretében.

Az egész napos rendezvényen programok sokasága várta az ide érkezõket:

Kocsis Csaba: „Házam-hazám” portrésorozatából kiállítást tekinthettek meg, nemzetiségek ételét, életét ismerhették meg, nemzetiségi dallamokat hallhattak a Hollóének Hungarica Régizene együttestõl és a Biljana bolgár tánccsoporttól, hangszerbemutatón vettek részt, táncház, népmesék, dramatikus játékok is várták a vendégeket.

Több település képviseltette magát: Pocsaj, Hencida, Esztár, Nagykereki és a berettyóújfalui gyermekotthon tanulói.

Pocsajból a „Pocsaji Rózsák” roma közössége cigánytáncot, népdalokat adott elõ, felkészítõjük Mezei Mónika pedagógiai asszisztens volt, valamint a román nemzetiségi nyelvet tanuló gyerekek betlehemes játékot, õket Dráguly Sándor és Rugan Andreapedagógusok készítették fel.

Nemzetiségi vetélkedõn is részt vettek, ahol a nemzetiségi ismertetõkbõl készült totón mérhették össze tudásukat a tanulók, és a pocsajiak elvitték az elsõ két helyet: 1. helyen Dévai Csongor, 2. helyen: Bohos DóraGajdics IzabellNagy Nóra és Tóth Bernadett csapata jeleskedett.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!