2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A családok hónapokat várhatnak pénzükreForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-17 08:59:56
Átáll az államkincstár informatikai rendszere egy újra, ez idõ alatt viszont nem tudnak fogadni új kérelmeket. A mostanában igényelt vagy most igénylendõ gyes vagy családi pótlék csak késõbb érkezhet, így több tízezer család marad ellátás nélkül egy idõre.

Akár több hónapos csúszásra is számítania kell annak, aki mostanában igényelt vagy igényel az államkincstártól családtámogatást - írta szerdai számában a Napi Gazdaság. Tavaly 170 ezren kaptak gyest, ez alapján néhány tízezerre becsli a lap az érintettek számát.

A lap szerint a kincstár elektronikus rendszerét március-áprilisban korszerûbbre cserélik, így lényegében leáll az ügyintézés. A már elbírált támogatások folyósítása nem szünetel, illetve itt csúszás sincs, ám az új ügyek és a benyújtott módosítások bizonyosan csak április utolsó napjaiban kerülhetnek a rendszerbe. A beérkezett kérelmeket a régi rendszer nem látja - az új pedig még nem.

A beküldött kérelmeket így csak az új program elindítását követõen lehet feldolgozni. A kérelmeket várhatóan májusra bírálják el, a támogatást egy összegben utalja a kincstár visszamenõleg. A lap szerint van olya ügy, amelyet január óta nem rendeztek. A családi pótlék összege 11, a gyes 25 ezer forint havonta, ennyi eshet ki egy gyerek után az érintett családokban. Ennél is nagyobb érvágás a terhességi-gyerekágyi segély, mert ez az elõbbi összeg háromszorosát is elérheti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!