2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Utolsó szezonját nyitotta meg a fõvárosi Vidám ParkForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-04-17 09:08:06
Utolsó szezonját nyitotta meg pénteken a budapesti Vidám Park, amely a már megszokott játékokkal, számos szórakoztató rendezvénnyel és kedvezményekkel várja a közönséget.

Elindult a visszaszámlálás: nemsokára bezár az idén 175 éves Budapesti Vidámpark. A mai vidámpark elõdei közül a Vurstli 175 éve, az Angol Park pedig csaknem 100 éve létezik az idén épp 200 éves születésnapját ünneplõ Városligetben. A létesítmény õseit végül 1950 tavaszán egyesítették és államosították, ezt követõen kapta a Vidám Park nevet – idézte fel közleményében az intézmény.

A Fõvárosi Közgyûlés tavalyi döntésének értelmében a Vidám Park az idei szezon végén, szeptember 30-án végleg bezár, területét pedig több lépésben átadja az állatkertnek. A Vidám Park hétfõtõl minden nap várja a vendégeket, akik az utolsó szezonra csökkentett, 14 ezer 700 forintos áron válthatnak bérletet. Az intézmény csoportos, családi és diákkedvezményeket is ad, jegyeket az interneten keresztül is lehet igényelni.

29912_vidampark2.jpgA már megszokott hajmeresztõ, valamint matuzsálem korú játékok mellett számos programmal is készült utolsó szezonjára a Vidám Park. A Vidámságvásáron például hasznos és környezetbarát holmikat, gasztronómiai különlegességeket vásárolhatnak az érdeklõdõk.

A májusi programsorozat vurstlifesztivállal és egy díszes májusfa felállításával indul. Ezt követõen négy napon át a mutatványosok és csepûrágók táncbemutatóival, gyerekkoncertekkel és vásári falatokkal gazdagított majális szórakoztatja a látogatókat. Május 4-én látványos tûzshow-bemutatóval veszi kezdetét a népszerû vidámparki éjszakák rendezvénysorozat, amely éjszakánként változatlan áron teszi elérhetõvé a fényárban úszó játékok élményét.

A Vidám Park néven 1950 óta üzemelõ intézmény elõdje, a Vurstli 175, az Angol Park pedig csaknem 100 éve létezik. A csaknem két évszázados szórakoztatás történetének bemutatására képeskönyv készült, amelyet a látogatók megvásárolhatnak a parkban.  A Vidám Parkról szóló érdekességek kiállítás keretében is megtekinthetõk szeptember végéig a lovas körhinta csarnokában.

29912_vidampark3.jpgItt található Európa legrégebbi lovas körhintája (1906), a szintén mûemlék Barlangvasút és Európa leghosszabb favázas hullámvasútja is, mely több mint 90 éve nyílt meg. A matuzsálemek mellett sok meglepetést tartogat az utolsó évad, köztük egy vidámság-vásárt is, ahol az egyedi csecsebecsék szerelmesei, a hasznos és környezetbarát holmik hívei, kicsik és nagyok, éhesek és szomjasak egyaránt találhatnak kedvükre való portékát – tették hozzá.

A Vidámpark szeptember 30-ával szûnik meg a Városligetben, és több lépésben adja át területét a Fõvárosi Állat- és Növénykertnek – errõl a Fõvárosi Közgyûlés tavaly novemberben döntött. A park a 2013-as szezonkezdéshez 150 millió forint tulajdonosi kölcsönt kapott. Szeneczey Balázs városfejlesztési fõpolgármester-helyettes a tavalyi döntéskor azt mondta, a városvezetés célja köztudott, mivel a –idámpark mûködtetése hosszú távon nem fenntartható.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!