2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Elsõsegélynyújtó verseny 11 csapattalForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-17 10:33:42
Immár egy évtizede szervezi meg a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete elsõsegélynyújtó versenyét általános és középiskolás diákok számára. Az ideit a vöröskereszt bázisiskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartották.

A felmenõ rendszerben megrendezett versenyt Rácz Szilvia, területi vezetõ nyitotta meg, aki köszöntötte a versenyzõket, felkészítõ tanáraikat, valamint bemutatta a zsûrit, melynek elnöke Dr. Korcsmáros Ferenc, a Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Osztályának vezetõ fõorvosa, a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezetének elnöke, tagjai pedig a Sürgõsségi Osztály nõvérei, illetve a Biharkeresztesi Mentõállomás vezetõje és mentõtisztjei voltak.

A jelenlévõ Muraközi István polgármester azon meggyõzõdésének adott hangot, miszerint nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést az elsõsegélynyújtás fortélyainak elsajátításához. Azt kívánta: soha ne kelljen „élesben” kipróbálni a segítségnyújtást.

IMG_4859.JPGA verseny elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazott. Elõbbiben a vöröskereszt történetével, illetve az elsõsegélynyújtás alapvetõ tudnivalóival kapcsolatos tesztet töltöttek ki a diákok. A négy gyakorlati feladat életszerû szituációkat ölelt fel: kerékpáros balesetben megsérült gyerek ellátása, áramütést szenvedett férj ellátása, hisztériás feleség megnyugtatása, epilepsziás gyermek és ijedtében csuklóját megvágó anyuka elsõsegélyben való részesítése. Az iskola udvarán pedig egy közlekedési baleset résztvevõit kellett ellátniuk a versenyzõknek.

A versenyt az általános iskolák kategóriájában a József Attila Általános Iskola, míg a középiskolások esetében az Arany János Szakközépiskola csapata nyerte, õk tovább jutottak a megyei megmérettetésre.

Kép és szöveg: Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!