2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem kedvezõek az elõjelek az MVFC számáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-04-18 15:36:18
Berettyóújfalu – A rájátszás ötödik fordulójában ismét összetalálkozik a két nagy rivális, az MVFC és az ETO.  

Újabb „randevút ad” egymásnak a férfi futsal NB I. két legjobb csapata, a Mezei-Vill és a Gyõr, pénteken 19.30-tól Berettyóújfaluban, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban csapnak össze a felek. Nem ismeretlenek egymás számára az együttesek, hiszen sokszor találkoztak már: az alapszakasz (2012/13) során kétszer, szeptemberben az újfaluiak gyõztek 4–3-ra, ráadásul a Magvassy Sportcsarnokban, a visszavágón viszont már a Rába ETO bizonyult jobbnak, az idegenlégiós klasszisokkal megtûzdelt gárda januárban 4–1-re nyert. A tavalyi Magyar Kupa döntõsei idén már az elõdöntõben összekerültek, ám ezúttal az elõzõ évi MK-gyõztes Mezei-Vill nem bírt el a zöld-fehérekkel, 4–2-es sikere után így a Gyõr jutott be a fináléba, melyet meg is nyert. Sõt, 2012 augusztusában a Szuperkupában is összecsaptak a felek, akkor 6–2-es végeredmény született a Rába javára.

Hiányzók hada

– Jelenleg sajnos nem túl sok dolog szól mellettünk: elõzõ meccsünkön két válogatott játékosunk,Trencsényi János és Szécsi Barna is megsérült,Siska Gergõ még mindig nem nyerte vissza formáját,Szabó Péter a múlt héten influenzával küszködött, ez meg is látszik rajta, illetve Kiss Attilán ezen a héten jöttek ki a vírusos megbetegedés tünetei. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt napokban hat mezõnyjátékossal tudtunk készülni – adott számot a csapat állapotárólTurzó József, az alapszakaszt a második helyen záróMVFC-Berettyóújfalu vezetõedzõje.

– Ettõl függetlenül készültünk a Gyõrre, mint mindig, most is mindent meg fogunk tenni a gyõzelem érdekében. Amennyire tudom, ellenfelünknek is voltak sérült labdarúgói, azonban õk már rendbe jöttek, így ott lehetnek a találkozón – mondta a tréner, akinek csapata eddig kiválóan szerepel a play off-ban, amint arra Turzóis rámutatott, amikor mindenki egészséges, és teljes létszámmal jelen tudnak lenni a megmérettetéseken, akkor egyben van a gárda.
Az idõ közben külföldi játékosaitól megválni kényszerülõ Mezei-Vill mérlege tehát nem túl pozitív, sõt, az elõjelek sem adnak okot bizakodásra, ám nem szabad elfelejteni, hogy a hajdúságiak épp elégszer bizonyították már, szorult helyzetben is képesek helytállni.

Javítási lehetõség

A rájátszás alsó ágán a bentmaradásért küzdõ DEAC Futsal Club is pénteken játssza le az ötödik fordulóban esedékes Rubeola FC Csömör elleni összecsapását. A debreceniek a 2012/13-as bajnokságban nem tudtak nyerni még a Csömör ellen, elõször hazai pályán kaptak ki 7–3-ra, majd pedig idegenben 9–6-ra. A legutóbb bravúros gyõzelmet arató Darányi-alakulat a pénteken 19 órakor kezdõdõ találkozóján szakíthatja meg aRubeola elleni rossz sorozatát a Csömöri Sportcsarnokban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!