2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
István, a király hamarosan DebrecenbenForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-10 10:15:08
  Három alkalommal láthatja majd a közönség a Társulat nagysikerû produkcióját, az István, a királyt novemberben. Az eseménynek a debreceni Fõnix Csarnok ad otthont. Az elõadássorozat harmadik alkalmával, november 23-án Koppány szerepében a debreceni énekes, Koroknai Árpád játékát élvezhetik a nézõk, aki még a szereplõválogató show döntõje után kapott ígéretet a rendezõ Szikora Jánostól arra, hogy fõszerepet is énekelhet majd.  

A 25 évvel ezelõtt sikerre vitt István, a király jubileumi elõadása az idei Szegedi Szabadtéri Játékok legnépszerûbb produkciója volt, ezt mutatja az is, hogy a nagy érdeklõdésre való tekintettel az eredeti három elõadás számát kiegészítették további kettõvel. A nemzeti rockopera új, nagy sikerû bemutatóját már a szereplõválogatáskor hatalmas érdeklõdés kísérte, a Dóm téri elõadásokra szóló jegyeket jóval a premier elõtt elkapkodták, a Társulat címû televíziós show-mûsorban megkedvelt énekeseket így minden este telt ház fogadta. A produkciót a Hajdú-Bihar megyei városban is kiemelt érdeklõdés kíséri.

 

A Társulat során a debreceni Koroknai Árpád mindvégig az érdeklõdés középpontjában volt, mivel a zsûri mind a négy férfi fõszerep - Laborc, Torda, Koppány és István - döntõjére jelölte, kétszer párbajozhatott is, végül egyiket sem nyerte el, és Pázmány német lovag szerepét osztották rá. Szikora János azonban ígéretet tett neki: a késõbbiekben mind a négy karakter bõrébe bújva megmutathatja, mit tud. A november 23-án színre kerülõ elõadás lesz az elsõ, ahol más szerepben lép majd színpadra: Koppányt fogja játszani Vadkerti Imre helyett.

 

A debreceni elõadások várhatóan legnagyobb közönség-kedvence lesz Koroknai, aki több évtizedes zenei múlttal rendelkezik, hiszen többek között a város két népszerû együttesében, a Szfinxben és a legendás P.Box-ban is énekelt. Utóbbi csapatban a 25 évvel ezelõtti István, a király három legendája, Vikidál Gyula, Deák Bill Gyula és Varga Miklós is megfordult. Bár Koroknai Árpád a korhatáros versenybe apró trükkel jutott be, a zsûri és a szervezõk akkor sem engedték el, miután kiderült, hogy idõsebb a megengedettnél. A debreceni énekes azt vallja: a Társulat rendkívüli lehetõséget biztosított számára ahhoz, hogy megmutassa, mit tud.

 

A rockoperát november 21-én és 22-én 19 órától, 23-án pedig 17 órától láthatja a közönség a debreceni Fõnix Csarnokban.

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!