2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A jövõ héttõl megindul a kaszálás a közterületekenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-03 10:57:54
Debrecen – Május 6-án, azaz a jövõ hétfõn kezdik meg Debrecen közterületein a fûkaszálást. Csaknem harminc közmunkás dolgozhat majd a gyepek rendbetételén.

A márciusi sok csapadék és az azt követõen hirtelen megérkezett nyár miatt az utak menti gyep nagysága mostanra sokfelé a 30-40 centimétert is eléri. Az ÁNTSZszerint mihamarabb érdemes a nyírásához hozzálátni, mert küszöbön áll ezen növények virágzásának idõszaka. Márpedig a parlagfû után a legtöbben a fûfélékre allergiásak.

- A DEHUSZ nyolc órás foglalkoztatás keretében zömében olyan segédmunkásokat alkalmaz erre a feladatra, akik évek óta ezzel foglalkoznak – mondta el lapunknak a nonprofit cég ügyvezetõje. Pethe Tamástájékoztatása szerint a hagyományos kézi kaszálással két brigád, 20-25 fõ foglalkozik majd. Ezen túl egy nagyobb traktoros géppel azokat a területeket veszik kezelésbe, amelyek túl nagyok a kézi vágáshoz. Ilyenek például a repülõtér, vagy a Tócóvölgy. Egy új gép beszerzése is napirendben van.

- A helyszíneket és az idõpontokat a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának útmutatása szerint választják ki, de szinte biztos, hogy az elsõk között lesz a Kishegyesi út, a Tócóskert és a Tócóvölgy, ahol talán a legnagyobb a fû a városban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!