2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Csak részint tûnik el a múlt heti üzemanyagár-emelésForrás: autonavigator.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-07 11:29:14
Szerdától 3-3 forinttal lesz olcsóbb a benzin és a gázolaj.

Miután áprilisban öt alkalommal, összességében 29 forinttal apadt a benzin, 25-tel a gázolaj ára, az elõzõ héten, május elsõ munkanapján 5-5 forinttal kúszott feljebb mindkét üzemanyagfajta literára. Ezt követõen a múlt hét végén még úgy tûnt, hogy akártörlõdhet is az említett áremelés, ugyanis a nemzetközi tõzsdei árak is apadtak, s a forint dollárhoz viszonyított árfolyama is erõsödött. Nem csupán 5 forintos, hanem akár annál jelentõsebb ármérséklés is elképzelhetõ volt.

A valóság azonban nem ilyen rózsás, szerdától csak részint tûnik el a múlt heti áremelés, akkor ugyanis 3-3 forinttal csökkenti az átlagárakat a MOL. Így a 95-ös literenkénti átlagára 406, a gázolajé 410 forintra apad. Mivel a társaság február elejétõl heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, az említett változás életbelépésekor újabb, péntektõl hatályos ármódosítást jelenthet be.

Bár a 95-ös és a gázolaj mostani és szerdától 3-3 forinttal alacsonyabb ára is magasabb lesz, mint az idei év − egy héttel ezelõtt még érvényben lévõ − legkedvezõbbje, még mindig jóval mérsékeltebb, mint a benzin esetében tavaly áprilisban tapasztalt literenkénti 451, a gázolajnál január végén adódott 449 forintos csúcsár.

Drágán tankolni persze mostanság is bõven lehet, ugyanis a töltõállomások között akár 20-30 forintos literenkénti áreltérések is tapasztalhatók.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!